Bagaren som gillar både bullar och bollar

Hos konditorn Ulf Sundgren på We-Ges i Luleå kan du få det mesta i brödväg. Vad sägs om en bröllopstårta ?bakad? i frigolit! Inte så gott, men ack så roligt med bröllopsgästernas miner när lurkakan med avsikt tappas i golvet på den stora festen.
Själv gillar bagarn den vanliga kanelbullen bäst. Den blir man aldrig less på, säger han.

LULEÅ2005-10-04 06:30
? Nej, en sån äter jag varje dag och så gillar jag semlor också, säger han när vi hälsar på i ett av de fyra fik som han och sambon Liza Lindström driver i Luleå. <br>Kanelbullens dag<br>Firandet av ?dagar? är frekvent i landet Svedala och som många känner till så finns det förstås en sådan dag för kanelbullen. Den infaller för övrigt just i dag, tisdag.<br> ? Då bakar vi runt 2.000 kanelbullar mot cirka 200 en normal dag, säger han och prisar att det senaste tillskottet i företagsutvecklingen snart är fär-diginstallerat!<br> ? Vi har satt in en hiss, så nu behöver vi inte släpa tunga mjölsäckar från källaren längre. Det blir en fin miljöförbättring, säger Ulf som är mån om att de anställda inte ska arbeta under orimliga förhållanden.<br> ? Det är roligt att baka och att ha kul på jobbet. Har man trevligt på jobbet så blir man trevlig mot kunden och så ska man vara trevlig med chefen. I den ordningen, säger Ulf Sundgren.<br>Särskilt rik blir han inte på brödbakandet, säger han.<br> ? Nej, men jag vill däremot ha råd att ha folk, underbemanning är inte bra.<br>Från bullar till bollar<br>Att vara bageriägare är att vara upptagen 24 timmar om dygnet,aktivt och verbalt, förklarar Ulf. Men lika ockuperad som exempelvis de gamla bageriägarna var, det är man inte längre. Nya bakmetoder och teknik gör att jobbet blivit effektivare.<br> ? Jag kan sluta klockan ett på dagen och det är värdefullt, säger Ulf som på fritiden gärna ägnar sig åt att jaga innebandybollar inom Korpen. Tidigare spelade han på tävlingsnivå men det hinns inte längre. Nu är det runda bullar i stället för bollar som gäller. Ja, och så familjen med sambon och lille sonen Kevin, 2,5 år, förstås.<br>När han tittar in i kristallkulan så ser han en fortsatt karriär som bagare och konditor. En yrkesman som trivs med jobbet och företaget. Han siktar på att hänga med i roliga, intressanta trender vare sig det gäller mat och fikabröd eller inredning.<br> ? Önskelistan är lång, men tanken är väl att jag ska ha fått uppfylla rätt mycket av den in-nan det är dags för nästa Kanelbullens dag, säger han och ler.<br> ? Nytt golv i bageriet, byta kyl och frysar och grillar och ha råd att skifta på inredning i cafeérna, önskar sig bagarmäster som för övrigt utbildat sig, liksom merparten av den totalt 31 man starka personalen, vid Bergnässkolans livsmedelsprogram.<br>Inget kakmonster<br>Den som kommer hem till Ulf Sundgren ska inte räkna med sju sorters kakor till kaffet.<br> ? Skomakarns barn, du vet! Jag är son till en företagare, en rörmokare. Man var van att alla kranar droppade och vi hade en varmvattenberedare som smällde och lät i 15 år, säger Ulf och ler åt minnet. <br>Nej, inte tar han jobbet med hem, det kan ingen beskylla honom för, om man säger så.<br><br>PROFILENUlf Sundgren<br> Ålder: 33 år.<br> Familj: Sambon Liza Lindström och sonen Kevin, 2,5 år.<br>w Aktuell: Med ett företag som ?jäser? och utvecklas och som leverantör av kanelbullar.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om