I en kontroll från miljö- och byggnadsförvaltningen står det bland annat att Restaurang Sushi Od hade för hög temperatur, 8-11 grader, i en kyl där fisk och skaldjur förvarades. Fisk ska förvaras i högst 4 grader.
– Det är lite kopplat till rutiner, men allt är åtgärdat. De gör ju löpande kontroller överallt, säger Ove Strand, en av ägarna, om kontrollen.
I kontrollen står det också att fisk i en kyl som blev över sparades till nästkommande dag.
– Det gör den inte alls, allt slängs.
Gällande temperaturen säger Strand att den har åtgärdats – de har satt in fler termometrar så personalen kan hålla koll så det inte blir för varmt. I kontrollen påpekas även att det fanns ett tidsspann för hur ofta plasthandskar byttes av personalen. Det står att personal under besöket hanterade sushi och fisk och sedan tog upp ris med händerna, på detta sätt korskontamineras livsmedlen.
– Det är ju inget generellt för alla, det var någon i personalen som hade svarat på frågan hur man gör med handskar och sagt att man byter var 30 minut. Den personen kanske gör det, men det är helt fel för man byter ju vid behov. Sushikocken till exempel byter ju kontinuerligt, säger Ove Strand.
På menyn stod det även att mat innehöll krabba, när det i själva verket var crabsticks.
– Det var ett missförstånd, vi trodde att man fick säga så, det har ändrats, säger Strand.
Kontrollen visade också av en bakterie som indikerar dålig hantering i maki-rullar och räkor.
– Det är ingen annan kommentar än att olycksfall i arbeta kan hända. Men det lustiga är att vi inte fått det dokumenterat, vi har inte fått det bevisat. Det är en offentlig handling och vi har inte fått kontakt med den som påstår det. Så vi är inte hundra procent säker på att det ens kommer från oss, säger Strand.
Det står även att "personalen bedöms sakna kunskap i livsmedelshantering och livsmedelshygien".
– Det är en kraftfull överdrift. Det är många väldigt erfarna som har jobbat på restaurang. Det är ju inte dokumenterat bevisat det är vad handläggaren skriver, det är näst på gränsen till oförskämt, säger Strand.
Från miljö- och byggnadsförvaltningen bekräftar man att åtgärder vidtagits.
– Vi ser att rutinerna kring hygien har förbättrats, säger Anna Henriksson, chef på miljö- och byggnadsförvaltningen.