Avslöjar: Ny padelhall på gång i Luleå

Den befintliga hallen i Gammelstad byggs ut med fyra nya banor. Men vi kan nu avslöja att det finns ännu större planer för padeln i Luleå.

Pär Dalhägg , en av ägarna bakom padel 365, har flera projekt på gång. Dels ska den befintliga hallen i Gammelstad byggas ut, dels finns långt gångna planer på en helt ny hall i Luleå.

Pär Dalhägg , en av ägarna bakom padel 365, har flera projekt på gång. Dels ska den befintliga hallen i Gammelstad byggas ut, dels finns långt gångna planer på en helt ny hall i Luleå.

Foto: Per Lundström

Luleå2020-05-06 09:00

2015 byggde Padel 365 sin första anläggning med två banor på Ålgatan i Luleå. Innan dess fanns det endast möjlighet till padel genom utomhusbanor i Karlsvik.

Fem år senare finns anläggningen på Ålgatan kvar men även en hall med fem banor på Tuvåkra i Gammelstad. Men det räcker inte för att täcka behovet i dag enligt Pär Dalhägg, en av ägarna till Padel 365.

– Vi bygger ut med fyra banor, det är klart. Det blir bland annat konference, barnrum och en centre court som kan lyfta spelet, säger Pär Dalhägg.

I dag finns en heltidsanställd tränare på plats och det finns planer på att anställa ytterligare en tränare.

Förhoppningen är att fler yngre ska hitta sporten och Pär Dalhägg lyfter tanken på ett padelgymnasium, något som finns på ett fåtal ställen i Sverige i dag.

Vi kan nu även berätta att det finns mycket långt gångna planer på att bygga ytterligare en anläggning i Luleå. I nuläget återstår att ta ett slutgiltigt beslut var hallen ska ligga, det finns flera alternativ, men Pär Dalhägg kan berätta så mycket att det blir "på andra sidan stan" sett från Gammelstad.

– Vi kommer bygga en hall till med fem banor, sedan är vi nöjda, säger Pär Dalhägg som tror att de då skall ha tillgodosett de framtida behoven för utvecklingen av padel i Luleå.

I mitten av 2021 ska den nya anläggningen stå klar. Då finns det tre inomhusanläggningar i Luleå med totalt 16 banor samt möjlighet till spel utomhus i Karlsvik.

På torsdag 13.30 sänder Norr Media en padelmatch mellan några av länets hockeyprofiler, Övertorneduon Linus Omark och Johan Harju mot de unga utmanarna med NHL-aspirationer, Nils Lundkvist och Isac Lundeström. Sändningen görs i samarbete med Padel 365 och padelstreamer.com.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!