Delägarna av restaurangerna Nodo sportbar och nattklubb i Boden, samt Nodo lounge och coctailbar i Piteå tar över Tapas de papas gamla lokaler på Köpmangatan från och med den 1 mars.
Rosa Helén, Mikael Giallousis och Alexander Wettainen är alla tre delägare och Emin Zeynalov restaurangchef.
– Vi har jobbat i restaurangbranschen sedan jättelångt tillbaka och har bland annat jobbat på Clarion hotel sense i Luleå. Jag och Alexander var barchefer där, men sedan fick vi chansen att ta över Nodo i Piteå som då var en lunchrestaurang. Vi ändrade hela konceptet till en al á carte-restaurang och coctailbar. Efter det blev det Boden när vi fick erbjudande om att ta över Allstars gamla lokaler. Vi ändrade stuket på restaurangen lite grann, fortsatte med sporttemat men ändrade matsedlarna, berättar Mikael Giallousis.
Har ni haft planer länge på att öppna restaurang i Luleå?– Vi har haft det i bakhuvudet hela tiden. Sedan kom vi i kontakt med Vincent och Gunnar på Galären och kom jättebra överens, med dem, säger Emin Zeynalov.
Vad tycker ni om lokalen?– Den har mycket potential. Vi kommer att göra några små ändringar, men baren kommer att byggas om helt och hållet. Den gamla baren är inte utrustad för coctails. Sedan blir det lite småändringar av designen, berättar Emin Zeynalov.
Ägartrion räknar med att kunna ha mellan 12 och 15 hel- och deltidsarbetare på den nya Nodo-restaurangen i Luleå och inom kort kommer de att hålla i en jobbsökarafton för att slutföra rekryteringen.
Vad kommer Luleåborna att få uppleva i matväg?– Det blir mat från olika länder, men mest inriktning på Sydostasien och Medelhavet. Det känns spännande, folk vill smaka på olika rätter, säger Rosa Helén.
– Vi kommer jobba jättemycket med smaker både i maten och coctails, det blir lite blandat faktiskt. Vi kommer att experimentera ganska mycket. Det kommer att bli riktigt kul, säger Mikael Giallousis.
Kommer ni att stanna vid Luleå eller siktar ni på att etablera er i fler orter?– Jag hoppas att vi stannar i Stockholm någonstans, haha. Nä men det finns ambitioner. Träffar man rätt personer som kan hjälpa oss att förverkliga våra idéer så, säger Emin Zeynalov.