Årets Företagare ska utses

Nomineringsarbetet till Årets Företagare pågår. Vinnaren presenteras på Luleå Business Awards den 3 juni.

Karin Klockare, Maria Söderberg, Erik Abbing, Veronica Apelqvist och Sarah Gotthold ska nominera till Årets Företagare. Josephine Wänelöf saknas i bild.

Karin Klockare, Maria Söderberg, Erik Abbing, Veronica Apelqvist och Sarah Gotthold ska nominera till Årets Företagare. Josephine Wänelöf saknas i bild.

Foto: Privat

Luleå2022-05-16 10:22

Organisationen Företagarna delar ut utmärkelserna Årets Företagare för att lyfta och hylla Luleås företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter. Priset har delats ut i flera decennier. Redan för 80 år sedan delades en föregångare till utmärkelsen ut och från mitten av 80-talet korats vinnare lokalt.

Juryn består av Företagarnas styrelse och juryordförande är Maria Söderberg.

Hur tänker ni vid nomineringarna?

– Vi utser tre nominerade och sedan en vinnare som presenteras på galan. Vi försöker lyfta en företagare som inte varit representerad sedan tidigare, säger hon och berättar om några av kriterierna.

– För att bli nominerad ska man både äga och driva företaget samt majoritetsägande. Det är företagaren som är i fokus och det är därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Varför är det viktigt att stå bakom priset Årets Företagare?

– Det är viktigt att uppmärksamma företag. Det är sällan man gör det så starkt som då.

Hur känns det att dela ut priset på plats på galan?

– Nu har vi haft två år utan gala, så det är fantastiskt att få dela ut det. Det är en stolthet i Luleå att ta vara på den styrkan som företagen har och ger, säger Maria Söderberg.

Vinnaren går vidare till regiontävlingen och vinnaren där får tävla i den nationella finalen.

Juryn

Karin Klockare

Maria Söderberg

Erik Abbing

Veronica Apelqvist

Sarah Gotthold

Josephine Wänelöf

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!