Studenterna Estelle Skrinjar Olsson och Elly Finell har sitt på det torra då de fick ut sina studiebidrag tidigare under månaden. Däremot har de sett till att ha ett buffertkonto där de kan plocka ut pengar de månader det blir magert i kassan.
Enligt de är det bästa sättet att spara pengar genom planering.
– Planera mat varje vecka och veckohandla! Det har vi gjort idag. Man sparar jättemycket pengar på att planera maten så man vet vad man ska äta. Då blir det inte lika mycket småköp. Även om det kanske blir en del ändå...
Ett annat tips är att göra en budget och anteckna sina köp.
– Då gör det lite mer ont när man köper saker när man ser vad man lägger pengar på.
Kerstin Råberg har även hon pengar dagen innan den 25:e.
– Det ser bra ut eftersom jag numer är pensionär. Det skiljer sig väldigt mycket från när man arbetade, inkomsten är annorlunda och det blir en annan planering. Man måste rätta mun efter vad man har.
Även hon är inne på att planering är a och o när man vill spara pengar.
– Jag har försökt långplanera en månad i förväg där jag tar med allt som jag vill ska hända. Sen är det alltid så att det uppstår annat, men jag försöker ha en lång översikt. Sen har jag bett vänner på Facebook om tips hur de gör och hur man ska tänka ur ett miljöperspektiv också.
Lulebon Addirahman Abdi har ett liknande tips. Genom att undvika att köpa färdiglagad mat kan man spara pengar hemma i köket.
– De som köper färdig mat kan istället laga egen mat. Det är billigare.
Jonas Andersson har inte behövt känna någon stress över pengarna på kontot då han planerat den gångna månaden.
– För mig är det som i stort alla månader, det finns pengar kvar. Det är väl en kombination av att både ha och äta kakan, tack vare en vettig planering.
Hans tips för att kunna leva så snålt som möjligt är att undvika lån.
– Mitt absolut bästa tips är att inte dra på sig skulder.