Eftersom privatekonomi är något hon vill hålla för sig själv avstår hon från att medverka med sitt verkliga namn och bild. Men hon vill gärna berätta hur hon organiserat sitt liv som entreprenör.
– Jag har haft förvärvsjobb hela mitt liv, jag har jobbat som vanligt fram till för kanske fem år sedan, säger hon.
Hon beskriver att för henne var det en process att våga ta steget och släppa den fasta anställningen.
– Jag kom helt enkelt till insikten att jag vill driva det här företaget, jag börjar väl känna att jag är i den åldern nu att jag vågar satsa på det jag vill göra. Jag har haft fasta anställningar, jag har gjort en massa saker, hade jag inte haft med mig de erfarenheter jag har hade jag kanske aldrig heller hamnat här, säger Annika.
Hon berättar att hennes inkomst är mera "svajig" nu, då hon inte vet när pengarna kommer varje månad.
– Men det är många grejer som är svajiga, konstaterar hon.
Utöver företaget som hon driver tillsammans med maken, hyr hon även ut sin stuga där hon har en intäkt.
– Jag och min man har gemensam ekonomi och framför allt har vi inte så mycket omkostnader. Får man ner sina kostnader kan man minska hela sin ekonomi, vi behöver inte så mycket för att gå runt, säger Annika.
Hon tror att det kommer bli fler som väljer bort det traditionella förvärvsarbetet.
– Det sker en förändring i världen, arbetet har inte samma värde som det hade förut. Det går att få till digitala möten, man kan jobba hemifrån. Jag tror det är många som upptäcker att det finns andra sätt att jobba på än det traditionella förvärvsarbetet.
Annika reflekterar inte kring sin inkomst.
– Nej, jag har väl aldrig funderat något särskilt kring den. Det viktiga för mig är att vi klarar oss ekonomiskt. Jag har ju lite andra inkomster också. Däremot är mitt mål att företaget ska gå bra och utvecklas, säger hon.
När det gäller hennes bidrag till det gemensamma, i form av den skatt hon betalar känner hon att hon gör rätt för sig.
– Ja, självklart. Man skattar ju på allt man gör. När det gäller företaget så strävar vi efter att det ska gå ännu bättre. Vi vill kunna leva på det och sysselsätta ännu fler personer. Vi har ett driv och känner att vi bidrar till samhällsutvecklingen, säger Annika.