Anledningen till avstängningarna är att skolan anser att Anna är för våldsam och att det finns en rädsla hos klasskamrater, föräldrar och lärare.
– Vår familjebehandlare har lyft det här med skolan, behandlaren har frågat om skolan verkligen tar det på allvar när en späd 12-åring säger att hon ska bryta nacken på någon, säger en nära anhörig.
Istället för att möta Anna i hennes diagnos, genom att finnas i närheten, väljer pedagogerna att möta henne med konfrontation.
– "Så där kan du inte göra, sluta" och det följs ofta av kroppskontakt. Allt det triggar henne. Möter du henne och går på så känner hon ett hot, säger en nära anhörig.
När Anna befinner sig i den situationen förklarar hennes pappa att det ger ett ångestpåslag och att hon då måste känna trygghet.
– Vi har sagt att det som behövs är en vuxen i närheten som finns där för henne. Lyssna, men försök inte att ta i henne. Då lugnar hon ned sig själv.
Anna fick i tidig ålder en adhd-diagnos och genomgick en pedagogisk kartläggning i årskurs 3.
– Där har de pratat om hennes styrkor och svårigheter. Det är en kartläggning som hon känns igen i men efter att rektorn byttes ut känns det som att det blev mer fokus på svårigheterna och inget om styrkor och förmågor, säger en nära anhörig.
När hon började i skolan gjordes en utredning där den nu 13-åriga flickan beskrivs ha haft stora känslosvängningar samtidigt som hon också kan vara glad, påhittig och superenergisk, som går i kontrast till våldsamma gråtattacker.
– Man behöver inte vara psykolog för att förstå att det är ett sätt att hitta försvarsstrategier genom att bli arg, då känner man sig starkare och tryggare, säger den anhöriga.
Skoltiden har enligt de anhöriga kantats av stora kast för eleven med stora förändringar i personal, mentorer och klasslärare.
– Vi har försökt få skolan att skriva ned alla förändringar så att vi kan ta det med henne så vi ger en gemensam bild.
En av anledningarna till att Anna känner att skolan inte lyssnar på henne och hennes önskemål är, enligt de anhöriga, att skolans representanter aldrig kan erkänna att de gjort fel, samtidigt som de sätter en kravbild på Anna som de vet att hon inte kan leva upp till.
– Det handlar om att hon, för att inte stängas av, lovar att hon inte ska bli arg. Något som vi alla vet att hon inte kan uppfylla med de förutsättningar som hon har idag, säger den nära anhöriga.
Enligt den anhöriga uppfattas Anna som ett problem, det eftersom att hon inte kan anpassas i skolans mall över hur elever ska bete sig.
Under det senaste året har Anna blivit mer våldsam och stängts av vid två tillfällen. Avstängningar som Annas anhöriga ifrågasatt och Skolinspektionen kritiserat.
– Hon ser det som en bestraffning och det känns som att det används som ett påtryckningsmedel, från skolan, säger den nära anhöriga.
Skolan har även under det senaste året uppgett att Anna inte får komma till skolan förrän hon medicinerats och därför tvingats att vara hemma.
Biträdande rektorn vid Annas skola uppger att de inte kan kommentera enskilda fall men skolchef Maarit Enbuske pratar generellt om hur kommunen jobbar med barn med NPF-diagnoser här.
Anna är ett fingerat namn och hon heter egentligen något annat.