Hon är född och uppvuxen i Stockholm. I början av 70-talet kom hon upp till Luleå och Norrbotten för att jobba åt dåvarande Utbildningsradion.
Här blev hon kvar. Som radioproducent upptäckte hon snabbt att den tyste norrbottningen var en myt, något som givetvis en radiomänniska gillade. För vem vill göra radio med folk som inte pratar.
– Då jag fort runt med min bandspelare och kom tillbaka till redaktionen upptäckte jag att det bara vara män som berättade, säger Ann-Katrin Tideström.
Goda berättelser
Hon förstod att även kvinnorna i Norrbotten hade goda berättelser som borde berättas. Under de här snart 40 åren har har hon producerat massor med radioprogram, böcker, berättelser, dansförestänningar och scenföreställningar.
Nästan alltid är det kvinnorna som stått i centrum. Inte bara från Norrbotten, utan även kvinnor från andra delar av världen och från övriga delarna av landet. Exempelvis i boken "Inga på plattan" som kom ut 2010 och som handlar om diakonen Inga Pagréus arbete med hemlösa, prostituerade och andra runt Plattan i Stockholm.
I år Ann-Katrin Tideström ut med boken "Som vi skrattat där i bönhuset". En riktig kvinnohistoria som bygger på anteckningar från Grubbnäsudden bönehus. Boken har nu blivit en scenföreställning som hon ska ut på turné med nästa höst tillsammans med skådespelerskan Mirja Burlin och musikern Lars Paulin.
Nu sitter hon även med i en redaktionsgrupp som jobbar med en bok om tv i Luleå 50 år.
– Men det viktigaste jag gjort är väl då jag gick in till dåvarande kommunalrådet Sven Köhler och förslog att man skulle sätta upp eldstäder på Storgatan. Efter det blev det fart på vinterstaden Luleå, säger hon och skrattar.