Amanda är redo för drömjobbet

Mamma Katarina får se upp. Nu får hon konkurrens av dottern Amanda Stehn.

Tar upp kampen. Amanda Stehn tog hem sommarens drömjobb som vd på Adecco. Lönen skäms inte för sig - 100.000 kronor för en månads arbete.

Tar upp kampen. Amanda Stehn tog hem sommarens drömjobb som vd på Adecco. Lönen skäms inte för sig - 100.000 kronor för en månads arbete.

Foto: Petra Isaksson

Luleå2014-06-13 09:14

25-åringen från bostadsområdet Björkskatan i Luleå fick nämligen sommarens drömjobb - som vd på bemanningsföretaget Adecco.

– Det kommer att bli hård konkurrens inom familjen i sommar. Min mamma är vd på Cesab som också verkar inom samma bransch, berättar Amanda.

Adecco har valt en annorlunda väg till att hitta kvalificerad arbetskraft. För fyra år sedan utlyste företaget en tävling, där vinnaren skulle få jobba som vd under en sommarmånad.

I år rasade det in 5.500 ansökningar.

Valet föll till slut på Chalmersstudenten Amanda Stehn från Luleå. Trots att hon har ett halvår kvar på sina studier till arkitekt, valde hon att anta utmaningen.

På torsdagen var hon tillbaka till sin gamla hemstad.

– Jag kommer under de närmaste veckorna att besöka sex kontor runt om i landet för att lära mig mer om företaget, berättar hon.

I augusti tar hon över rollen som verkställande direktör i Adecco, som har totalt 60 kontor runt om i landet.

– Som tur är kommer Adeccos ordinarie vd Per-Arne Guldbrandsen att vara tillgänglig via telefonen under sina semesterveckor. Det känns tryggt.

Vad innebär den här chansen för dig?

– Det blir jättespännande. Vi får se vad den här möjligheten kan leda till. I sämsta fall kommer jag att få en värdefull inblick i vad det innebär att arbeta som vd/koncernchef.

Kan du tänka dig att lämna arkitektyrket redan innan din första anställning?

– Under min utbildning i Göteborg har jag blivit allt mer intresserad av ledarrollen. Jag läste att bara 5,6 procent av landets verkställande direktörer för börsnoterade företag är kvinnor. Det är min förhoppning att jag och några till ska bättra på den siffran under de närmaste åren.

Namn: Amanda Stehn.

Ålder: 25 år.

Yrke: Studerar till arkitekt på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Intressen: Att dansa, odla och träffa människor.

Aktuell: Sommarjobbar som vd på Adecco.

Önskar mest just nu: Sommarvärme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om