Advokaten: "Domen är överklagad"

Sent under onsdagskvällen valde även den 22-åringe Kristoffer Johansson att överklaga sin dom via försvarsadvokaten Thomas Olsson.
– Domen är överklagad. Det har aldrig varit någon tvekan om detta från vår sida, säger Thomas Olsson.

Thomas Olsson överklagade domen snet på onsdagskvällen.

Thomas Olsson överklagade domen snet på onsdagskvällen.

Foto: Leif R Jansson / TT

Luleå2014-02-12 22:41

Onsdagen var sista dagen för samtliga parter att överklaga Luleå tingsrätts dom som säger att Kristoffer Johansson döms till ett 14 år långt fängelsestraff för mordet på Vatchareeya Bangsuan. Tidigare under dagen lämnade såväl åklagarsidan som åklagarsidan in en överklagan. Sent på onsdagen valde även försvaret att göra likadant.

– Kristoffer(Johansson) yrkar på att han ska frikännas. Han hävdar att han är oskyldig och menar att Tingsrätten har övervärderat åklagarens bevisning och dragit allt för långtgående slutsatser, säger 22-åringens nye försvarsadvokat Thomas Olsson.

Vad ville han själv ta upp i överklagandet?

– Det som har framhållits och sen hur det ska preciseras samt vilka de alternativa förklaringarna är som han tycker att Tingsrätten borde ha beaktat och det kommer att läggas fram under rättegången.

Enligt Olsson har det aldrig funnits någon tvekan från försvarets sida att överklaga. Anledningen till att man valde att göra det så sent beror på att 22-åringens nye försvarsadvokat velat sätta sig in i fallet så mycket som möjligt innan en överklagan lämnades in.

– Han har varit väldigt tydlig med vad han vill och det är ju att överklaga. Jag vill gärna läsa in mig ordentligt innan jag skickar in överklagan så det var mer en praktisk fråga. Det förefaller ju märkligt att åklagaren bestämmer sig för att överklaga sista dagen. Man undrar ju vad som är tveksamt?

Kan du utveckla?

– Åklagaren har ju varit med i tingsrätten och måste ju haft en uppfattning på ett ganska tidigt stadium om de är nöjda med domen eller inte. Jag har svårt att förstå varför man har valt att vänta till sista sekund, säger Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om