Allt handlar om årets upplaga av "Carbage run", eller skräpbilsloppet, som Kuriren tidigare skrivit om.
De två tyska deltagarna Carsten Niemeyer och Thorsten Frei bildar tillsammans laget "Teutoexplorer", som är ett av totalt 300 olika lag.
Racet börjar i Helsingborg och slutar i Helsingfors i Finland, och under de sex dagarna som loppet pågår ska deltagarna genomföra en rad olika utmaningar berättar Carsten Niemeyer.
– Det kan vara allt från att som i dag, hitta en Nokia-telefon som funkar, till att göra en massa sjuka saker som vi inte törs nämna, säger han och skrattar.
Men racet handlar inte om vem som kommer först enligt Thorsten Frei.
– Man ska inte köra fort för då riskerar man bara att ha sönder bilen. Det är poängen från utmaningarna och att man inte har för dyr bil som spelar roll, säger han.
Vad har bilens pris med tävlingen att göra?
– Det är riktigt kul. Hela konceptet handlar om äldre, lite slitna bilar som får kosta högst 1 000 euro. Sen är det en del som har dyrare bilar men de får poängavdrag på grund av det, säger han.
Varje lag består av minst två personer men vissa tar det steget längre.
– En del är tre eller till och med fyra i samma bil, vilket har både för- och nackdelar, säger Thorsten Frei.
På kartan över racet som Kuriren får ta del av blir det extra tydligt att fart inte är allt, då varje lag själva får välja vilka rutter de vill ta till nästa stopp.
– Nu ska vi vidare till Uleåborg och vi har valt den lite längre, finare rutten för att kunna ta in alla vyer, säger Carsten Niemeyer.
Priset för att vinna tävlingen är pengar, men det finns en hake.
– Första plats får 1 500 euro och sen blir det mindre, men för de som inte presterat så bra eller spenderat för mycket pengar på sin bil kan man få extra utmaningar som kan vara riktigt jobbiga, säger Carsten Niemeyer.
Bilen det tyska laget menar ska ta dem till mållinjen är en Subaru legacy som de modifierat för att kunna hantera långa resor och tuffa väglag.
– Vi har varit med nu sen racet började efter pandemin 2022 och bilen har hållit galant, säger Carsten Niemeyer.
Uppladdade på kaffe, spolarvätska och mackor tackar paret för sig och ger sig av för att hitta den mytomspunne Nokia-telefonen, så de hinner till Uleåborg innan dagens slut.