24-åringen: ”Jag försökte stoppa misshandeln”

Förhöret med Hagamannen har nu avslutas och det är dags för förhör med 24-åringen. Han uppger att han försökte stoppa attacken mot Niklas Lindgren.

Luleå2015-11-02 16:25

24-åringen, iklädd en gul t-shirt med tryck, redogör för händelseförloppet under dagen för misshandeln. Han berättar om händelserna just innan, han vaknade upp med sin flickvän, bjöds med av en vän för att grilla. Diskussioner dök upp om att åka till Ylitornio för att köpa sprit och 24-åringen övervägde att åka med. Han bestämde sig för att inte göra det. När han vände sig om såg han en person som sprang mot en man som lämnat elevhemmet.

– Jag reagerar instinktivt och försöker gå emellan. Jag blir själv träffad av golfklubban, säger 24-åringen.

Han berättar att han sett huvudvittnet ropa ut genom ett fönster från elevhemmet och att han under misshandeln försökt gå emellan för att stoppa attacken.

På åklagarens frågor om vem som bjöd honom till grillfesten och om han träffade de övriga misstänkta under dagen väljer 24-åringen att inte svara.

– Jag vill prata om att jag var oskyldig. Jag är inte intresserad av att ange någon, säger 24-åringen.

Han berättar i förhöret att han hört rykten om att Hagamannen bor på elevhemmet i Övertorneå.

24-åringen bekräftar att han sett hur en person måttar ett slag mot Hagamannen men vill inte säga vem han är.

– Personen fortsätter att slå med skaften på golfklubban mot den här andra personen, på vägen ner och när han ligger ner.

Efter första eller andra slaget ska golfklubban ha gått sönder.

– Jag försökte gå emellan så klart. Jag säger sluta, lägg av, det räcker, säger han.

Förhöret fortsätter med att kammåråklagare Klara Dahlström frågar om hur de övriga åtalade männen var inblandade och var vittnena fanns. 24-åringen säger att han förstår att vittnen tror att han var med i misshandeln eftersom han försökte gå emellan.

– Varför man tror att jag gjort mer än så förstår jag inte, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om