Sanitära olyckor har stängt badet– "Ingen seriebajsare"

Vid flera tillfällen har utomhusbadet, Aronsbadet, fått stänga tidigare på grund av sanitära angelägenheter i form av olika kroppsvätskor, så som avföring och spya. Enligt badmästare Akhbar Yaghoubi rör det sig om att olyckan varit framme snarare än en seriebajsare.

Aronsbadet på Örnäset.

Aronsbadet på Örnäset.

Foto: Anders Appelgren

Luleå2022-08-09 11:00

Vid åtminstone tre tillfällen under loppet på en månad har utomhuspoolen tvingats att stänga på grund av sanitära olyckor. 

– Hittar vi avfall så kontaktar vi maskinisten där denne bedömer och om olyckan är så pass allvarlig att poolen behöver stängas för att rengöras, säger Akhbar Yaghoubi.

När väl poolen behöver rengöras dröjer det åtta timmar innan bakterierna i poolen försvunnit vilket gör att poolen tvingas att stänga för resten av dagen. 

Även om poolen är avstängd är anläggningen öppen för besökare. 

Under varma och soliga dagar händer det att utomhusbadet når sin maxkapacitet på 300 personer och med det ökar också risken för att olyckor ska uppstå. Det kan även bli svårt att lokalisera vem som varit ansvarig för den sanitära olyckan. 

– Det har inte varit en och samma personer som orsakat det här och det har rört sig om både spya och avföring, säger Akhbar Yaghoubi. 

Så det rör sig inte om en seriebajsare?

– Visst kan det vara svårt att identifiera vem som är orsaken till olyckan men det har inte varit en och samma person.

Aronsbadets säsong börjar löpa mot sitt slut och en dryg vecka återstår innan utomhusbadet klappar igen för säsongen. Därför tror badmästaren att det kan bli svårt att ändra och utvärdera eventuella åtgärder för att stävja olycksrisken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!