Han pekar omgående till problematiken i just Norrbotten.
– Det är väldigt känslofyllt att prata om digital hälsovård, och det är väl lite det som är problemet. Man tycker en massa, men man har inte så mycket belägg för det man pratar om, säger Daniel Persson, affärsutvecklingschef på Min doktor.
Om till exempel Region Norrbotten velat använda sina skattepengar på ett bästa sätt, är ett samarbete med just Min doktor bästa vägen att gå, hävdar Daniel Persson.
– Då hade man kunnat använda digital vård för att komplettera primärvården, som är både underfinansierad och har en ganska dålig tillgänglighet. Om jag inte missminner mig så är norrbottningar de som är mest oroliga över att de ska få den vård de behöver.
Glenn Berggård (V), oppositionsråd, har en annan bild.
– Det är tyvärr så att de här bolagen har etablerat sig och lyckats får avtal där man har avgiftsfri primärvård. Man har till och med köpt in sig på fysiska hälsocentraler.
Färsk statistik visar att det är kommuner med den yngsta befolkningen, här uppe i Luleå och Kiruna, som använder nätläkare flitigast.
– Jag uppskattar att det belopp som har betalats ut från Kiruna hälsocentral i år till nätläkare till och med september motsvarar åtminstone kostnaden för en halv undersköterska. Det innebär att man tar undan resurser från hälsocentralerna som befolkningen egentligen skulle behöva.
Vad kan ni från politiken göra?
– Vi måste få tillstånd gemensamma överenskommelser, precis som när det gäller stafettläkarna.