Målarfirma fick loggorna stulna: "Märkligt"

Målaren blev paff när hon skulle hämta firmabilen. "Det är bara så märkligt", säger målerikollegan Carolin Fredriksson om den ovanliga stölden på Kallkällan.

Enbart företagsdekalerna har stulits. "Vi vet inte om det är något busstreck eller om de ska utge sig för att vara hantverkare", säger målaren Carolin Fredriksson.

Enbart företagsdekalerna har stulits. "Vi vet inte om det är något busstreck eller om de ska utge sig för att vara hantverkare", säger målaren Carolin Fredriksson.

Foto: Privat

Luleå kommun2019-11-25 20:02

Carolin Fredrikssons kollega på Gammelstads måleri och tapet hade haft en av företagets två firmabilar parkerad över helgen när hon gjorde den märkliga upptäckten på söndagen.

– När hon hämtade den i söndag kväll såg hon att skyltarna med företagets namn var bortrivna. Det är bara så märkligt, för det är inte några stora pengar direkt. Vi vet inte om det är något busstreck eller om de ska utge sig för att vara hantverkare, säger Carolin Fredriksson, som först skrev om händelsen i ett inlägg på Facebook.

Men helt "osynliga" kommer de som tur är inte vara när de är ute på sina måleriuppdrag med den vita skåpbilen.

– Vi har en dekal kvar, på motorhuven, men de tre andra var bortplockade, fortsätter Carolin Fredriksson.

Den första tanken var att det varit inbrott i bilen, men det visade sig att inget annat har försvunnit. Men stölden har ändå polisanmälts, enligt Carolin Fredriksson. De befarar att dekalerna ska komma att användas av kriminella som vill se ut som att de kommer från företaget.

– Vi har polisanmält så att det finns noterat om någon har varit och tagit skyltarna för att använda dem till något. Vi vill inte riskera att hamna i trubbel för det. Men det ska finnas kameror, så vi får väl se om polisen kan se något på bilderna.

Så vad händer nu, bara att köpa nya dekaler eller?

– Antingen det, eller att vi strajpar bilen och målar dit dem i stället, säger Carolin Fredriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!