Locket på från Lekfalks mentorer

Resultatfabriken Consulting AB har lagt locket på när det gäller kommundirektören Mikael Lekfalks personliga mentoravtal.

Företaget som Luleås kommundirektör Mikael Lekfalk anlitat för mentorstöd vill inte uttala sig varken om avtalet eller om det arbete.

Företaget som Luleås kommundirektör Mikael Lekfalk anlitat för mentorstöd vill inte uttala sig varken om avtalet eller om det arbete.

Foto: Simon Eliasson

Luleå kommun2019-10-03 19:39

Norrbottens Media har sökt Björn Lindqvist och Robert Högbring, som driver konsultföretaget, i två dagar.

Beskedet är att Lindqvist är mycket upptagen med ett stort uppdrag i södra Sverige, och att företaget av sekretesskäl inte uttalar sig om specifika uppdrag. "För tredje part kommenterar vi varken uppdrag eller uppdragsgivare", skriver Högbring i ett sms.

Han vill inte heller uttala sig i generella ordalag över telefon, utan erbjuder läsning på företagets hemsida alternativt att vi kan boka in ett fysiskt möte där de berättar om sitt arbete med organisationsutveckling.

När det gäller uppgifter om företaget finns nästan ingenting att tillgå på nätet.

I det försvarsmejl som Mikael Lekfalk skickade till Luleås politiker skriver han: "Resultatfabriken är en av Sveriges bästa företags- och organisationsutvecklare". 

Sett i det sammanhanget är omsättningen blygsam. 

2018 noterar konsultfirman 2,5 miljoner i omsättning. Luleå kommun har betalat 210 000 för sju månaders mentorstöd, alltså en knapp tiondel av omsättningen.

Enligt Bolagsverket är Resultatfabriken Consulting AB grundat 2010. Företaget har fyra anställda och är registrerat i Ljungskile.

Styrelseledamot är Robert Högbring, 51, Ljungskile. Suppleant är Björn Lindqvist, 46, Ljungskile.

Duon har ytterligare fem bolag registrerade i samma familj: Resultatfabriken AB, Resultatfabriken Economy & Accounting AB, Resultatfabriken Investment AB, Resultatfabriken ICT 1 AB och Handelsbolaget Resultatfabriken C och R.

Ett av aktiebolagen omsatte 2018 knappt 500 000. Övriga noterar noll i omsättning 2018 och för handelsbolaget finns inga uppgifter.

En koppling till Luleå finns. Robert Högbring och Björn Lindqvist är styrelseledamöter i PR- och mediabolaget Eljester AB, som har sitt säte hos Markus Odevall, Luleå. Odevall är också styrelseledamot.

– Jag har jobbat för dem ungefär ett år. Det var runt 2014. Det var också i den vevan som vi startade Eljester. De är delägare, säger Odevall.

Vilket jobb utförde du?

– Normal management och konsulting mot företagsledningar. Att hjälpa dem att bli mer effektiva och lönsamma.

Vad har duon för bakgrund?

– Jag tror att Björn har doktorerat på Handels. Robert har drivit reklambyrå. De har jobbat mycket mot offentlig verksamhet, bland annat i turismbranschen.

Vilka är deras kunder?

– Det är stora drakar i Sverige. Men de är diskreta. Det är affärshemligheter.

Markus Odevall lärde känna Högbring och Lindqvist för fem år sedan, när han jobbade åt deras företag.
Markus Odevall lärde känna Högbring och Lindqvist för fem år sedan, när han jobbade åt deras företag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!