Här slog rånarna till i lördags

Lämnade rånarna spår efter sig? Den frågan ställer sig polisen efter det väpnade rånet i lördags. "Vi har inte något att gå efter när det gäller signalementet", säger Inge Barsk.

På det här sättet såg det ut i lördags när rånarna slog till.  Nu hoppas polisen att tips eller analyser av material på brottsplatsen ska föra utredningen vidare.

På det här sättet såg det ut i lördags när rånarna slog till. Nu hoppas polisen att tips eller analyser av material på brottsplatsen ska föra utredningen vidare.

Foto: Peter Johansson

Luleå kommun2019-11-26 16:39

Klockan var nio på kvällen när de två rånarna slog till efter gångstigen nedanför residenset i Luleå. Beväpnad med ett pistolliknande föremål plockade gärningsmännen värdesaker av en vettskrämd man som tillsammans med en kvinna tagit en lördagspromenad i mörkret.

Denna omständighet ställer nu till det för polisen.

På tisdagen fanns inget säkert signalement på gärningsmännen. 

– Det är det som är problemet, det var becksvart. Vi har inte något att gå efter när det gäller signalementet, säger Inge Barsk, kriminalkommissarie vid polisen i Luleå, som leder utredningen.

Polisen sätter nu sitt hopp till att tips ska leda utredningen vidare. Eller att analyser av det material som påträffats på brottsplatsen nedanför residenset i Luleå för utredning vidare.

– Det är det vi måste göra, om vi inte får hjälp från annat håll. Men jag får inget svar om analyserna på någon vecka i alla fall, säger Inge Barsk som inte vill uppge vad som har påträffats på brottsplatsen, och som har skickats ner till Nationellt forensiskt center, NFC, i Linköping.

Någon namngiven misstänkt finns inte i dag, uppger Inge Barsk. 

– Nej, vi har inte något uppslag i någon riktning. Och det verkar vara tyst kring det här. När det skrivs om sådant här brukar folk höra av sig, men det är magert.

Inge Barsk uppmanar allmänheten att ringa in till polisen, om de har sett något eller har upplysningar av värde.

– Vi är tacksamma om de hör av sig.

Inge Barsk, kriminalkommissarie vid polisen i Luleå, förklarade på tisdagen att hans utredare famlar i blindo efter lördagens väpnade rån.
Inge Barsk, kriminalkommissarie vid polisen i Luleå, förklarade på tisdagen att hans utredare famlar i blindo efter lördagens väpnade rån.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!