Luleå Hockey-sponsor utmanar andra företag

Klubben har skrivit ett nytt stort avtal med en av sina samarbetspartners – som dubblerar sin insats för jämlikhet.

7 februari 2018 13:28

Älvsbyhus och Luleå Hockey har tecknat ett nytt kontrakt.

Företaget har länge varit sponsor i klubben, men nu väljer de att ta ett tydligt steg för lika villkor mellan män och kvinnor. Älvsbyhus dubblerar sin sponsorinsats så att summorna ska vara samma för damlaget och herrlaget.

– Vi har tidigare, på olika sätt, tydligt markerat vårt ställningstagande gällande idrott på lika villkor och även betonat att vi vill ge något tillbaka till samhället där vi verkar. Det är dags att vi agerar för att elitdamhockeyspelare ska få en human vardag. Det är inte rimligt att skillnaderna mellan damerna och herrarna ska vara så stora som de är i dag, säger Älvsbyhus vd Kent Johansson till företagets hemsida.

Nu vill de också utmana andra företag att följa med på resan.

– Jag hoppas att vi kan inspirera fler företag eller vi utmanar faktiskt andra företag att göra samma sak. Bibehåll det ni redan ger herrarna och höj damerna till samma nivå! Det vore fantastiskt om vi som stöttar Luleå Hockey kunde visa att vi står fullt ut för idrott på lika villkor. Att vi går i bräschen för att, i nästa steg, utmana landets andra elitsponsorer att göra samma sak för sina lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!