Undersökningen som Demoskop har genomfört på uppdrag av Kuriren och 24 Norrbotten visar att en majoritet av norrbottningarna, 57 procent, är för att Sverige tar emot lika många eller fler flyktingar än i dag.
36 procent av norrbottningarna tycker att Sverige ska ta emot färre flyktingar än i dag.
"Det finns att hämta"
Den senaste SOM-undersökningen, som genomförs av Göteborgs universitet sedan 1986, visar att 41 procent tycker att det är ett bra förslag att Sverige skulle ta emot färre flyktingar än i dag. 31 procent anser att det är ett dåligt förslag.
- Det är klart att det finns att hämta för ett parti som tycker att vi ska ta emot färre flyktingar. Det är inte så att Sverigedemokraterna fiskar i tomma sjöar, säger statsvetaren Simon Matti.
De årliga SOM-undersökningarna visar att den svenska opinionen har blivit mer generös till att ta emot flyktingar.
Det visar sig genom att avståndet mellan dem som är negativa och dem som är positiva till att ta emot flyktingar har minskat över tid.
Kvotflyktingar
2011 tog kommunerna i Norrbotten emot 403 flyktingar. Drygt hälften kom från Migrationsverkets boenden medan drygt en tredjedel, 155, var kvotflyktingar.
Under perioden januari-oktober i år har kommunerna i Norrbotten hittills tagit emot 342 flyktingar, varav 182 från Migrationsverkets olika boenden och 112 är kvotflyktingar.
Fotnot: SOM-institutet (samhälle, opinion, medier) är en opartisk undersökningsorganisation vid Göteborgs universitet. Sedan 1986 har SOM-institutet arbetat tillsammans med forskare inom en rad forskningsfält för att belysa opinioner och för att förstå svensk samhällsutveckling.