Röklukt sprids i Luleå

Släckningen av branden på studentboendet på Klintvägen kommer att ta tid. Därför kommer rök och röklukt att finnas kvar i Luleå ett tag framöver.
- Folk behöver inte vara oroliga för att det brinner någonstans mer än på just det stället, säger Jon Moln-Teike, inre befäl på räddningstjänsten i Luleå.

Foto: Jimmy Landström

Luleå. 2013-09-01 09:03

Många har hört av sig till räddningstjänsten angående röklukten. Därför har räddningstjänsten valt att gå ut med information om vad som ligger bakom röken samt röklukten som finns i området.

– Vi har ju haft en rätt rejäl brand där. Det ryker fortfarande en hel del från byggnaden och vi är fortfarande kvar på platsen. Nu har det ju blivit ganska mycket rök i området som folk känner av. Många har ringt in till oss och frågat vad det är ifrån och så där så vi vill gå ut med informationen att det är branden som har orsakat röken.

– Vi håller på att försöka släcka men vi kommer inte riktigt åt. Det kommer vara så här ett litet tag framöver, säger Moln-Teike.

Hur länge tror ni att det kommer pågå?

– Det är väldigt oklart. Det beror på hur man vill göra också. Om man vill göra en snabb rivning eller göra det stegvis. Det är svårt att avgöra just nu så det är väldigt oklart hur lång tid det kommer ta men vi ska försöka göra det bästa vi kan av situationen och försöka rädda så mycket som vi kan, säger Moln-Teike.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om