Det blev seger för Luleå Hockey i toppmötet mot Skoda Plzen i European trophy.

Linus Persson skjuter in det vinnande målet mot  Skoda Plzen.

Linus Persson skjuter in det vinnande målet mot Skoda Plzen.

Luleå. 2013-08-31 20:50

Den första perioden slutade mållös mellan de båda topplagen i den norra divisionen i European trophy.

I början av den andra fick Luleå chansen att spela fem mot tre i drygt en och en halv minut efter att Skoda Plzens Jiri Hanzik och Tomas Slovak dragit på sig varsin utvisning.

Chensen såg först ut att rinna ut i sanden men i slutet av utvisningarna slog Linus Persson till. Niklas Olausson slog en diagonalpassning och serverade Linus Persson framför mål som med ett direktskott satte dit 1-0-pucken.

- Det var bara att skjuta, sa Linus Persson till Kuriren.nu.

"Klart bättre laget"

Med drygt två minuter kvar av matchen chansade gästerna genom att plocka u målvakte för att spela sex mot fem. Med knappt en minut kvar av den tredje perioden utvisades dock Plzens lagkapten Tomas Vlasak 2 + 10 minuter för tripping och misconduct. Där och då avgjordes matchen. Luleå spelade nämligen runt pucken tills den tredje perioden var slut och tog därmed tre viktiga poäng i toppstriden av den norra divisionen.

- Jag tycker att vi är det klart bättre laget. Vi hade en svacka i mitten av första där vi var så där men annars tycker jag att vi äger matchen fullständigt, säger Luleå Hockeys assisterande tränare Thomas "Bulan" Berglund till kuriren.nu.

Luleåforwarden Anton Hedman fick kliva av matchen inför den andra perioden. Men enligt Berglund ska det inte röra sig om någon allvarlig skada.

- Han sträckte till nacken i en närkamp och var tvungen att utgå. Mest troligt var det inget allvarligt, säger Berglund.

Fotnot: Matchen tv-sändes på Kuriren.nu.

European Trophy

Luleå Hockey – HC Skoda Plzen 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0  (07:18) Linus Persson (Niklas Olausson, Andreas Hjelm) spel fem mot tre.