Färgfynd för målmedvetna

På ett måleri blir det ofta över färg och i stället för att destruera kan man göra som ett av Luleås större målerier. Man sätter in en färgglad annons i Kuriren och bjuder in allmänheten att hämta godset gratis. Det hände i går.

DEN TAR VI. Elin Jofjärd hjälper husägaren Andreas Johansson från Mjöfjärden att hitta rätta nyansen.

DEN TAR VI. Elin Jofjärd hjälper husägaren Andreas Johansson från Mjöfjärden att hitta rätta nyansen.

Foto: Roland S Lundström

Luleå. 2013-02-20 06:00

-  Vi hade de första här utanför klockan 06.30, säger målerianställde Kim Thelin på Lundquists som hade fullt upp med att hjälpa tillströmmande färgspekulanter att reda ut vad som var vad i de olika pytsarna.

Han berättar att färgburkarna samlats på hög under en längre tid och gjort att firman nästan inte fick plats med sin verksamhet, typ "måla in sig i ett hörn".

Bland alla färgstarka besökare fanns en anonym dam som gladdes både åt att fynda men även hade ett miljötänk.

-  Det här kallas ju recykling, det kostar förstås om måleriet ska köra det här till destruktion - då är det bättre att ge bort färgen, förklarade hon.

Från Mjöfjärden utanför Råneå kom släktingarna Anders Johansson och Elin Jofjärd som fyndade färg till Anders nygamla ekohus. Massor av bra-att- ha-burkar knökades in i gårdsbilen som även den var minst sagt färgglad i rosa/svart/gult och med gröna navkapslar.

-  Har man en blek personlighet så .., skojar Anders och oroas föga över att bagageutrymmet redan är smockfullt.

-  Vi har med en bil till, förklarar han färgglatt och tar en urvalsrepa till inne i måleriet. Gratis är gott och det gäller att passa på när det bjuds.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om