Barnavdelningen inviger F 21-sal

Himmelstapet, modellflyg och flygplanstavlor. Det har den nyinredda salen på Sunderby sjukhus barnavdelning.  - Det är ett gott ändamål och därför beslutade vi oss att bidra till det, säger Harri Larsson, ställföreträdande flottiljchef på F 21.

FLYGRUM. Annelie Strömbäck, Britt-Inger Isaksson och Harri Larsson inviger stolt barnavdelningsens nya F 21-rum.

FLYGRUM. Annelie Strömbäck, Britt-Inger Isaksson och Harri Larsson inviger stolt barnavdelningsens nya F 21-rum.

Foto: Josefin Wiklund

Luleå. 2010-04-25 06:00
För tio år sedan var gardinerna det enda som visade att sjukhussalarna tillhörde barnavdelningen. Nu är de flesta av rummen inredda i olika teman. I går invigdes F 21-rummet.Flyg på tapet
- Det är fantastiskt att alla är så gulliga och skänker. Det finns inga pengar i vår budget för sånt här, säger enhetschefen Britt-Inger Isaksson. Idén om att inreda sal 2 i ett flygtema fick sköterskan Annelie Strömbäck när hon lade märke till flygplanen på den gula tapeten. För Harri Larsson, ställföreträdande flottiljchef på F 21 och medlem i Flygmuseets styrelse, var beslutet att hjälpa barnavdelningen inte svårt.- Är man sjuk och barn är det här annars en deprimerande miljö. De behöver något att vila ögonen på som kan fånga deras uppmärksamhet så att de inte fokuserar på hur dåligt de mår, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om