1:a perioden: Linköping-Luleå 2-0

Luleå Hockey har fått en jobbig start på lördagens bortamatch mot Linköping. Laget ligger under med 0-2 efter den första perioden.

LINKÖPING2007-09-29 15:39
Matchens första mål föll olyckligt för norrbottningarna redan i den fjärde minuten. Det var Mikko Pukka som gjorde ett misstag vid blå linje och gav Patrik Zakrisson fri väg mot mål. Pucken satt otagbart i Gusten Törnqvist plockhandskryss.
Luleå var nära att kvittera direkt när Jaroslav Obsut flippade en puck mot mål. Robin Lindqvist var mycket nära att styra in pucken i mål.
I den elfte minuten ökade Linköping på sin ledning. Målskytt var Mattias Weinhandl, som serverades öppet mål efter en elegant framspelning av Tony Mårtensson.

MATCHFAKTA
Linköping-Luleå 2-0 (2-0, x-x, x-x)
Målen, första perioden:
1-0 (3.43) Patrik Zakrisson (Patric Blomdahl), 2-0 (11-13) Mattias Weinhandl (Tony Mårtensosn, Jonas Junland).
Utvisning, Linköping: Daniel Fernholm 2, Carl Gunnarsson 2.
Luleå: Kalle Kerman 2, Tommi Miettinen.
Skott: 11-9 (11-9, x-x, x-x).
Domare: Thomas Andersson, Gävle.