Nya spår vid försvinnande efter Efterlyst

Efter att Joakim Ettefjords försvinnande togs upp i Efterlyst har polisen fått in nya tips som nu bearbetas av polisen.

Tv-programmet Efterlyst resulterade i en del nya tips som polisen nu bearbetar. (Arkivbild)

Tv-programmet Efterlyst resulterade i en del nya tips som polisen nu bearbetar. (Arkivbild)

Foto: Privat

Långträsk2019-10-10 13:45

Det har nu gått mer än tre månader sedan 30-årige småbarnspappan Joakim Ettefjord anmäldes försvunnen av anhöriga. För att komma vidare i sökandet och få något nytt att gå efter kontaktades tv-programmet Efterlyst som i förra veckan tog upp fallet.

Per-Anders Heikkilä, gruppchef för avdelningen grova brott i Norrbotten, sade att Ettefjord umgåtts i missbrukarkretsar och att det kan ha funnits personer där som velat honom illa men att polisen inte har något motiv att utreda.

Enligt Per-Anders Heikkilä resulterade programmet i en del nya tips som nu bearbetas av polisen.

Vad består tipsen i?

– Det kan jag inte gå in på men jag kan säga att det jobbas med det som kommit in och vi kommer att hålla en del förhör, säger han.

Hur heta är de?

– Det går ännu inte att bedöma om tipsen kommer att kunna ta oss vidare i utredningen.

Hur jobbar polisen med fallet i dagsläget?

– Utöver förhör kommer vi att göra en del yttre spaning exempelvis med helikopter. Det vi behöver veta är var vi ska leta, säger han.

De tips polisen jobbat med innan Efterlyst har inte lett till något och polisen hoppas få in iakttagelser från området runt Långträsk.

– Folk befinner sig ofta i terrängen och just nu är det många jägare där. Vi hoppas att de som ser något som avviker, till exempel ett klädesplagg, hör av sig till polisen och berättar det. Vi behöver mer att gå efter som kan föra oss närmare en förklaring om vad som hänt, säger Per-Anders Heikkilä.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!