– Jag har försökt nå framgång med LKAB. Däremot så är det en väldigt stor organisation och det har varit väldigt svårt att komma fram till rätt person. Så allting har tagit betydligt längre tid än vad jag hade hoppats på. Men det är LKAB som jag ser som den naturliga hyresgästen, säger Alexej Hidalgo, Svappainvest AB.

En renovering skulle kosta omkring 50 miljoner kronor.

Hur långt har du kommit?

– Jag försöker nå rätt personer och har haft hjälp också från två investmentbanker för att försöka nå rätt personer. Varken jag eller någon av de andra två har fått någon form av återkoppling.

Vad händer om du inte hittar någon hyresgäst?

– Då får jag försöka se vad det finns för andra möjligheter med fastigheterna. Då får man kanske rikta in sig på någon form av turismverksamhet, men det jag ser är troligast är att det blir någon form av hyresgäst som har någon slags koppling till gruvindustrin.

Alexej Hidalgo har planer på att komma till Kiruna inom några veckor för att träffa kommunen. Han är intresserad av att bygga nytt i nya Kiruna centrum.

– Lägenheter i första hand, då har vi tittat på prefabricerade trämoduler. Vi har inte tittat på något specifikt projekt men inom kort kommer vi att etablera oss där och börja aktivt att söka. Jag hoppas komma igång ganska snart, Kiruna har legat vilande nu känner jag att det börjar bli dags, det har dragit ut alldeles för mycket på tiden.