Kuriren testar nya monsterburgaren

4 X 150 gram kött. Sallad, dressing, sallad, tomat, lök, bacon, smältost, två dippsåser, en gigantisk portion stripes och 1,5 liter läsk. Kurirens Adam Andersson har testat nya monstermålet i Luleå.

Testpatrull. Kurirens Adam Andersson testar det nya monstermålet "Loket" på Järnvägsgrillen.

Testpatrull. Kurirens Adam Andersson testar det nya monstermålet "Loket" på Järnvägsgrillen.

Foto: Andreas Walitalo

LULEÅ2015-06-01 16:24

Videon är inte längre tillgänglig

Läs mer: Dietisten: Horribelt!

För ett par veckor sedan lanserade Järnvägsgrillen i Luleå en nytt hamburgermål, kallat "Loket" – 4 X 150 grams kött och sedan är resten dimensionerat efter det.

– Det var min bror Tomas Nilsson, som också är delägare som kom med idén, berättar Joakim Nilsson, delägare i Järnvägsgrillen sedan 26 år tillbaka.

De hade märkt en ökad efterfrågan på dubbla hamburgare och bestämde sig för att skapa ett mål som skulle tillfredsställa den mest hungriga storätaren.

Sedan försäljningsstarten är det ett 20-tal kunder som har beställt "Loket".

– Vi trodde först att flera personer skulle äta upp målet tillsammans. Men så har det inte blivit, säger Joakim Nilsson..

Själv bevittnade han en restauranggäst som åt upp ett helt mål. Det tog 54 minuter.

– Sedan vet jag ju inte hur det har gått med dem som har tagit med hem maten, om de har ätit upp allt eller inte.

Hur tänker ni på JV-grillen om kundernas hälsa – det kan ju inte vara direkt nyttigt att äta "Loket"?

– Det är ju kunderna själv som bestämmer vad de vill äta. Vi har små menyer också, sallader och husmanskost. Det finns något för alla.

Såvitt han vet är JV-grillen den enda hamburgerrestaurangen i Luleå som kan erbjuda ett mål i denna storleksordning.

– Vi får väl se om Korvgubben eller någon annan tar efter.

Kurirens Adam Andersson fick i uppdrag att testa det nya monstermålet under en arbetslunch.

– Då får du välja dricka och två dippsåser, sa restaurangbiträdet Johanna Medfors bakom disken och önskade honom lycka till.

Adam Andersson gillar normalt sett hamburgare och pommes frites, men när han fick se "Loket" trodde han knappt sina ögon.

– Jag har nog aldrig sett så mycket mat i en enda portion. Det här blir en utmaning.

Efter tio minuter är all hunger som fanns när han kom till grillen som bortblåst. Portionen ser knappt rörd ut.

Efter 20 minuter börjar det ta emot att äta.

– Ändå är det så sjukt mycket mat kvar!

Efter 30 minuter ger han upp. Då är drygt hälften av måltiden kvar.

– Jag är så sjukt mätt. Det går inte att få i sig mer även om jag gör mitt yttersta! Det är övermänskligt. Jag förstår inte hur någon kan äta så här mycket.

Du tänker inte att du borde äta upp?

– Jo, jag får dåligt samvete när jag slänger mat. Men det går inte.

Se Adam Anderssons tappra försök att äta upp maten i klippet intill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om