Arctic Hotell till salu

Grand Arctic Hotel är till salu. Den första helsidesannonsen publicerades i går, och trots prislappen på hela 30 miljoner kronor finns det redan gott om spekulanter.
- Det är ett tiotal som hört av sig bara i dag, och annonsen kom precis ut, berättar fastighetsmäklare Christer Magnusson.

KURIREN, ÖVERKALIX2007-06-15 06:00
De nuvarande ägarna tog 2003 över det bottenkörda Hotell Överkalix, och döpte om det till Grand Arctic Hotel. Nu, efter knappt fyra år vid rodret vill ägarna sälja hotellet.
- Givetvis har vi inte haft en lätt resa, men den tunga perioden var när vi tog över 2003-2004. Vi har byggt upp en bra fungerande verksamhet och haft en positiv utveckling under ett antal år, men ska vi nu upp en dimension till behövs stora investeringar och utbyggnader, säger delägare och styrelseordförande Göran Andersson.
Nytt kapital behövs och nytt kapital betyder i det här fallet nya ägare. Grand Arctics ledning kontrakterade för ungefär ett halvår sedan den Stockholmsbaserade fastighetsmäklaren Christer Magnusson för att handha försäljningen. Göran Andersson pratar om en vision där hotellet byggs ut och fler turister lockas till orten.
- Går visionen i lås innebär det en helt annan besöksfrekvens, större beläggning och fler arbetstillfällen.

Optimistisk hotellchef
Grand Arctic Hotel har 16 heltidsanställda, men hotellchef Magnus Hansson är den enda i personalen som fått ledningens välsignelse att yttra sig angående försäljningen, och han är optimistisk.
- Jag ser ljust och positivt på det här, nu kommer det att hända någonting. Vi har alltid haft starka ägare, men nu ska de bli ännu starkare. En ny ägarkonstellation kan behövas, och det kan ju även innebära nya medfinansiärer.
Intrycket att hotellet söker nya medfinansiärer delas dock inte av mäklaren Christer Magnusson.
- Nej, det har jag inte fått uppfattning om, uppfattningen är att de vill sälja hotellet.

Svävar på målet
Göran Andersson svävar å sin sida på målet, när Kuriren frågar om han kan tänkas vara delägare i hotellet även i framtiden.
- Det kan jag inte uttala mig om, det beror helt på vilka svar vi får.
Varför får inte personalen uttala sig?
- Det är viktigt att vi håller en enad front, och jag har en jättebra dialog med hotellchefen Magnus Hansson.
Hur går hotellet i dag?
- Det går bättre och bättre, men det står och faller med visionen. Vi har tagit hotellet upp till en viss nivå, men nu måste vi upp ännu en. Annars navelskådar vi oss själva. Det måste bli en storsatsning, med utbyggnad och uppfräschning av hotellet.
Kommer det att innebära omorganisationer?
- I nuläget är annonsen ute, annars är det inget som förändras nu utan vi kör på som vanligt.

Ingen oro
Magnus Hansson ser heller ingen anledning att oroas av situationen.
- Det gör jag absolut inte. Det har vi gått ut till personalen och sagt också. Vi fortsätter att satsa långsiktigt.
I går hörde bland annat intressenter från Finland av sig till Christer Magnusson. Men han vill inte avslöja mer förrän efter midsommar, då han kommer upp till Överkalix för att under en hel dag visa upp hotellet för spekulanter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om