Mello anordnar välkomstfest i Luleå

Inför Melodifestivalen som kommer till Luleå i februari nästa år arrangeras en välkomstfest samma månad. Det lovas artister och aktiviteter för hela familjen.

Den 15 februari välkomnar Luleå Melodifestivalens välkomstfest.

Den 15 februari välkomnar Luleå Melodifestivalens välkomstfest.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kultur och Nöje2019-12-04 09:50

I februari nästa år kommer den färgrika och glitterfyllda Melodifestivalen intåga Luleå. När biljetterna släpptes flockades folket i ett försök att få tag på några av de eftertraktade platserna. I dag finns endast ett fåtal platser kvar till genrepen och sändningen blev uppbokad samma dag som biljetterna släpptes. Men den som inte lyckats få tag på en biljett kan ändå delta i festiviteterna på Välkomstfesten som kommer hållas i Luleå den 15 februari.

Festen kommer endast arrangeras i tre städer – Linköping, Luleå och Eskilstuna. I Luleå kommer evenemanget äga rum på Luleå Energi Arena där aktiviteter för hela familjen utlovas. Det är SVT, Sveriges radio och Live Nation som samarbetar med kommunerna för att kunna hålla i detta.

– Vi är glada att tillsammans med SVT och Live Nation kunna erbjuda så många roliga aktiviteter för barn och unga i samband med Melodifestivalen, säger Emma Aludden, projektledare för Luleås deltagande i Melodifestivalen 2020. 

Välkomstfesten kommer erbjuda aktiviteter som allsång med Radioapan, selfies med Taurus och tävlingar med slajmmaskinen. Även Bolibompadraken och Sommarskuggan kommer vara närvarande för dans.

Evenemanget kommer pågå mellan 11.00 och 14.30 och är helt kostnadsfritt.

– Vi ser fram emot en extra festlig dag på Luleå Energi Arena med artister och alla barnens favoriter, säger Emma Aludden i pressmeddelandet från Live Nation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!