Trivsam sikfest i Kukkola

Den årliga sikfesten vid Kukkolaforsen är en trevlig familjefest som går i njutningens tecken. Folket njöt av skönt sommarväder, den vackra utsikten mot forsen och naturligtvis av halstrad sik.

KUKKOLA2006-07-31 06:00
Sikfesten i Kukkola var för ett par decennier sedan en stor folkfest, en populär festival innan Piteå dansar och ler och Luleås sjöslag och kalas var uppfunna. I dag är det betydligt lugnare vid forsen men mer avslappnat och trivsamt.

Lagom fest
Underhållning erbjöds både lördag och söndag, dans på lördag kväll och trubadurer på dagtid. Arrangörerna Svante och Margit Spolander som driver restaurangen och campingen i Kukkolaforsen tillsammans med barnen trivs med familjeprofilen på sikfesten.
- Man orkar inte dra i gång en stor fest, det är ganska lagom så här, säger Svante Spolander.

Fler norrmän
Även om IKEA-boomen inte ännu blommat ut så märker man av en ökning av sommargäster, främst från Norge.
- De är på gång och nästa år blir det säkert en rejäl ökning, säger Svante Spolander.
Han funderar nu över vilken profil anläggningen ska satsa på med tanke på den kommande anstormningen.
- Det blir nog inte någon satsning på massturism utan snarare matupplevelser med hög kvalité som blir vår grej, förutspår Spolander.
Just den här helgen är det maten som står i fokus och det
halstras sik i massor. Tillgången verkar vara god.
- Jo, det är ett ganska normalt år, säger Sven-Ove Lindgren som har en 30-årig tradition att komma till Kukkolaforsen för att halstra sik.

Forsränning
Förutom kulinariska upplevelser fanns också möjlighet att prova på forsränning. Vattnet står mycket lågt just nu och forsen såg något beskedligare ut än vid högvatten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!