Polis stoppade upplopp på asylboende

Uppdaterad version: Två pojkar, 14 och 15 år, omhändertogs av polisen efter ett upplopp på ett asylboende i Korpilombolo under onsdagskvällen.

UPPLOPP I KORPILOMBOLO. På onsdagen kallades polis till ett asylboende i Korpilombolo efter att två unga pojkar, 14 respektive 15 år, gått bärsärk.

UPPLOPP I KORPILOMBOLO. På onsdagen kallades polis till ett asylboende i Korpilombolo efter att två unga pojkar, 14 respektive 15 år, gått bärsärk.

Foto:

Korpilombolo2014-03-12 19:35

– Vi har belagt pojkarna med handfängsel. De är för närvarande misstänkta för skadegörelse, säger vakthavande polisbefäl Erik Kummu till Kuriren.nu.

Slog sönder inredning

Upprinnelse till bråket inträffade vid 15-tiden, när personalen på flyktingboendet för ensamkommande barn i Korpilombolo anmälde att två pojkar försvunnit.

Efter någon timme lokaliserades pojkarna, men situationen tog snabbt en ny vändning. Enligt polisen började pojkarna att uppträda hotfullt och ska ha vandaliserat en lägenhet i byggnaden.

– Situationen blev så hotfull att personalen valde fly och sätta sig i säkerhet, uppger vakthavande polisbefäl Erik Kummu.

Vid 19-tiden larmades SOS om en bilbrand utanför asylboendet på Torggatan, men brandmännen hittade inte någon brand. Vem som ringde in det falska brandlarmet är i skrivande stund fortfarande okänt.

Lugnet återställt

Det var först efter polisingripandet som lugnet återställdes på asylboendet i Korpilombolo. De sociala myndigheterna har beslutat att sära på pojkarna. En omplaceras till ett hem i Harads, medan den andra förs till Karungi. Polisen uppger att ingen person har skadats under tumultet.

Flyktingboendet för ensamkommande barn är förlagt i samma byggnad som tidigare rymde hotellet Tre sågar i Korpilombolo. I december 2013 förolyckades en 13-årig pojke, sedan han försökt att avvärja ett slagsmål mellan två andra unga pojkar.

Vet du mer eller har bilder från händelsen? Ta kontakt med Kuriren.nu. Telefonnummer och epostadress hittar du nedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om