Konstkalendern 6 december 2019

Varje dag presenteras en konstnär och ett verk fram till och med 24 december i Konstkalendern. Idag Eva Kitok och verket "Bowie"

Bowie, broderi, 42x42 cm

Bowie, broderi, 42x42 cm

Foto: Picasa

Kultur2019-12-06 06:00

”Jag ville göra en bild av Bowie ”in action”. Genom att använda svart tråd på vit botten ville jag få tyget och tråden att likna en skiss gjord med penna på papper. Trådarna har lämnats kvar för att illustrera rörelse. Jag ville ge ett intryck av att man ser en glimt, ett ögonblick, av Bowies framträdande och själv kan fylla i de luckor som verket lämnar ute. ”
Verket ”Bowie” är inramad utan glas för att trådarna ska kunna vara rörliga. Verket är gjort med raksöm på symaskin på bomullstyg.  


Eva Kitok arbetar med textilkonst så som handbroderi, maskinbroderi och applikationer. De olika teknikerna ger olika möjligheter att uttrycka sig. Handbroderiet är en långsam process där Eva först mot slutet kan se hur helheten blev. Maskinbroderiet är desto snabbare och ger helt andra möjligheter att gestalta ett motiv. De senaste åren har Eva Kitok deltagit i olika jurybedömda utställningar, bland annat Liljevalchs Vårsalong 2018 och 2019.

Vill du veta mer om Konstkalendern? Besök resurscentrumforkonst.se
Utställningen med 24 norrbottniska konstnärer pågår till 8 jan på Luleå Airport.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!