Kommunen kämpar för logistikcenter

Nya Sidenvägen mellan Kina och Europa har blivit en känslig världspolitisk fråga när Italien börjar förhandla med Kina. Samtidigt kämpar Haparanda stad för att bli en viktig del i projektet.

25 mars 2019 05:30

Det finns ju redan en obruten järnvägsförbindelse mellan Kina och Finland. Trafiken mellan kinesiska Zhengzhou och finska Kuovola är igång. Och här hoppas Haparanda fortfarande att godstågen kan fortsätta från Kuovola till Haparanda och att man tillsammans med Torneå kan få öppna ett viktigt logistikcenter.

– Vi jobbar på med den delen. Vi har internationella kontakter där vi har skrivit ett LOI (avsiktsförklaring) med kinesiska Xian. Vi har olika grupper som har blivit inbjudna till Haparanda, bland annat bjöd Ida Karkiainen (S) in S-ledamöter i trafikutskottet. Vi har träffat trafikverket och ska ha fler träffar. Vi har egentligen haft himla mycket aktivitet om det här, säger kommunalrådet Sven Tornberg (C).

Den här helgen är Kinas president Xi Jinping i Italien och där ska man förhandla om Italiens del i Sidenvägen. Det har väckt tuffa reaktioner från USA. Vita huset är kritiskt till Italiens planer på att bli första G7-landet att formellt ställa sig bakom Kinas globala investeringsplan.

"Italien är en stor global ekonomi och ett fantastiskt investeringsland. Inget behov för Italiens regering att ge legitimitet till Kinas fåfänga infrastrukturprojekt", skriver Garrett Marquis, talesperson för Vita husets säkerhetsrådgivare, på Twitter.

Snuvar Italien Haparanda på sitt projekt? Nej, enligt entreprenören som jobbar konsult i frågan, Micael Blomster, rör det sig om flera olika sträckningar där samlingsnamnet är Nya Sidenvägen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!