Kommunens personalparkeringar ska ses över och omprövas varje år. Det sker dock inte.
– Det fanns en idé om att säga upp alla platser och filterra allt igen de kriterier som gäller. Men det låter sig inte göras, då skulle 2 500 personer vara utan p-plats, säger Erik Öhman.
Han sitter på personalkontoret och har arbetat med en uppdatering av nuvarande riktlinjer för personalparkeringarna. Något beslut är inte taget ännu men om Öhmans förslag går igenom blir det vissa förändringar.
– I dag betalar man 110 kronor i centrum och 80 kronor utanför. Det som nu föreslås är en höjning till 200 respektive 150 kronor, säger Erik Öhman.
Han berättar att nivån då är så pass hög att de anställda slipper förmånsbeskattning.
– Och det är en rimlig kostnad med tanke på att man bara får parkera på arbetstid, säger Öhman.
När det gäller vilka som prioriteras föreslås ingen förändring annat än att lägsta avstånd mellan hem och arbetsplats höjs från fyra till sex kilometer. Det blir då samma regler som för skolskjutsen.
Petra Wennberg är sektionschef på stadsbyggnadsförvaltningen. Hon berättar att en del av de 633 p-platserna även används för tjänstebilar. Några hyrs även ut till externa kunder.
– Då tillämpar vi samma avgift som Lulebo, säger hon.
Den ligger mellan 370 till 550 kronor per månad.
Wennberg menar att kommunen även ser tillgången på p-platser för sina anställda som en fördel i konkurrensen om arbetskraft.
– Det är även en rekryteringsfråga. Människor har dessutom olika behov, har man unga barn är det nog mer sannolikt att en p-plats är viktig, säger hon
Petra Wennberg menar att p-platserna diskuteras bland de kommunanställda.
– Det är en känslig fråga. Och komplex, säger hon.