Startade eget: "Jätteroligt att få hjälpa människor"

Hon valde att starta eget inom hälsa och träning. "Jag kände att jag ville göra någonting som är mer i linje med mitt inre. Någonting som jag tycker känns meningsfullt", säger Kirunabon Sara Thelin, ägare av Create flow Sara.

"Jag kände att jag ville göra någonting som är mer i linje med mitt inre. Någonting som jag tycker känns meningsfullt", säger Sara Thelin, ägare av Create flow Sara.

"Jag kände att jag ville göra någonting som är mer i linje med mitt inre. Någonting som jag tycker känns meningsfullt", säger Sara Thelin, ägare av Create flow Sara.

Foto: Privat

Kiruna2023-01-27 14:01

Sedan 2009 har hon arbetat med samhällsplanering i Kiruna, men i grunden är hon fysioterapeut med ett brinnande intresse för träning och hälsa, samt med ett förflutet som innebandyspelare på elitnivå.

– Fokus på träning och hälsa har alltid funnits där och också ett starkt intresse för personlig utveckling. Det mentala hänger ihop med det fysiska säger Kirunabon Sara Thelin, som startade eget i vinter.

– Jag kände att jag ville göra någonting som är mer i linje med mitt inre. Någonting som jag tycker känns meningsfullt. Jag älskar att hjälpa människor och att se människor utvecklas.

Företaget Create flow Sara kommer att erbjuda behandlingar och rådgivning inom hälsa, personliga träningsprogram och försäljning av produkter kopplat till träning och hälsa.

– Jag vill hjälpa människor att skapa långvariga goda vanor, kunna fungera i vardagen eller komma tillbaka till sin sport och också träna på ett smartare och effektivare sätt. Många går på gym och lyfter upp och ner med robotliknande rörelser. Fokus för den träning jag kör är att bli stark i rörelse, i de rörelser som vi utför i vår vardag och inom våra idrotter. Jag har också vidareutbildat mig inom fasciabehandling. Fascia är ett nätverk av bindväv som finns i hela kroppen. Med hjälp av fasciabehandling som syftar till att öka flödet i vävnaderna kan man få bort smärta och öka rörligheten, säger hon.

Vad är hälsa för dig?

– En god hälsa är en helhet. Kroppen påverkas av det man tänker, erfarenheter, det man äter och det man gör. Mental och fysisk hälsa går hand i hand. Det är viktigt att skapa goda vanor som stöttar både det inre mentala och det yttre fysiska.

Hon hyr in sig i lokaler i Kirunas gamla centrum och målet är att arbeta med verksamheten på heltid.

– Det ska bli jätteroligt att få hjälpa människor, allt ifrån barn till äldre.

Hur känns det att starta eget?

– Det är både läskigt och superkul. Man får jobba med sig själv mycket. Att slänga sig ut i en ny bransch som företagare kräver mod och att man tystar sin inre kritiken, säger Sara Thelin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!