Stal mobiltelefoner - och gömde sig i soptunna

Den misstänkte ficktjuven på Kirunafestivalen slet sig från polisen - och gömde sig i en soptunna. I flykten tappade han dock sin jacka i vilken man fann tolv mobiltelefoner.

Kiruna2012-06-30 04:38

Ett flertal besökare på Kirunafestivalen uppmärksammade polisen, vid 02-tiden under natten mot lördag, om att de blivit av med sina mobiltelefoner inne på festivalområdet. Några av besökarna hade även observerat en man som enligt polisen "uppträtt misstänksamt". 

Polisen kunde till slut lokalisera en man som stämde in på signalementet - men när de konfronterade mannen slet han sig från patrullen och sprang från platsen. Kvar blev dock mannen jacka. I den hittade polisen hela tolv mobiltelefoner. 

Den misstänkte ficktjuvens flykt blev dock kortvarig. Han sågs hoppa över stängslet till festivalområdet och försökte sedan komma undan lagens långa arm - genom att gömma sig i en soptunna. 

- Det hade han inte så mycket för. Polisen sökte av området noggrant och hittade honom till slut i soptunnan, säger Petter Wikström länsvakthavande polisbefäl.

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps på plats och fördes till polisstationen för vidare utredning och förhör. Han anhölls senare som misstänkt för stöld efter beslut av jourhavande åklagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om