Premiär för Pinchos i Kiruna

Tapasrestaurangen med cirkustema hade premiärkväll på lördagen. Ulf Näslund och Carola Enmark var strålande glada. Paret bakom Pinchos hade överrösts av blommor och glada tillrop.

26 basrätter hör till grundmenyn och de tas fram av Pinchos centralt. Franschisetagaren kan sedan välja att ta fram egna rätter och det hoppas Ulf Näslund ska vara en av stöttepelarna för att folk ska besöka restaurangen regelbundet.

26 basrätter hör till grundmenyn och de tas fram av Pinchos centralt. Franschisetagaren kan sedan välja att ta fram egna rätter och det hoppas Ulf Näslund ska vara en av stöttepelarna för att folk ska besöka restaurangen regelbundet.

Foto: Thomas Lövgren

Kiruna2018-10-28 08:48

Så kom äntligen Pinchos till Kiruna. Efter ett par VIP-kvällar slog franchisetagarna Ulf Näslund och Carola Enmark upp portarna till restaurangen för allmänheten. När Norrbottens Media gästade lokalen slog vi oss ner vid ett bord överfullt av blommor som paret fått av glada gäster och mitt under intervjun får de ytterligare en blombukett.

– Fantastiskt och otroligt roligt känns det, säger Ulf Näslund.

– Alla har varit så oerhört positiva, säger Carola Enmark.

Under premiärlördagen hade restaurangen vid 18-tiden 517 gäster bokade. Den gamla ICA-butiken i Kupolen är oigenkännelig och bredvid Pinchos arbetas det för fullt med ny matbutik. Restaurangen rymmer 196 platser och gästerna beställer enkelt via en app i telefonen.

– Först bokar man bord i appen, sen när man kommer hit så beställer man både mat och dryck i telefonen, förklarar Ulf Näslund.

– (skratt) Så på Pinchos är det fullt legalt att sitta med telefonen, säger Carola Enmark.

Vid ett bord sitter Åsa Larsson, Roger Fors, Margot Sternlund, Ingegerd Fors och Karin Dantoft.

– Det här behövde Kiruna. Vi behövde något i positiv anda efter nyheterna om Radiotjänst och gruvan, säger Karin Dantoft.

Ingegerd Fors är också nöjd och tycker att det fungerar så smidigt att just beställa i telefonen.

– Då slipper man också tjorv med att alla ska betala var för sig, det finns ju redan uppdelat.

I baren jobbar Linnea Lundström, för henne är det första jobbet på restaurang och hon hade aldrig själv ens ätit på Pinchos innan hon tog jobbet.

– Men det är verkligen kul, för mig handlade det om att pröva något nytt, säger hon.

Ulf Näslund berättar att de hade 120 sökande till jobben och under lördagen var det 17 personer som jobbade i restaurangen.

– Alla som sökte jobb hos oss från närområdet hade redan jobb, så det har verkligen funnits ett stort intresse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om