Sedan 2008 har Andreas Sandström drivit Silvergården i Katterjokk AB där både hotell och restaurangen Ebbes Kök ingår. I fjol redovisade företaget en nettoomsättning på 8,7 miljoner kronor och ett positivt resultat på 798 000 kronor. Det är alltså inga ekonomiska bekymmer som ligger till grund för försäljningen.
– Nej inte alls, vi ser ju att trenden är positiv. Det ligger i linje med utvecklingen i Katterjokk och Riksgränsen, säger Andreas Sandström.
Orsaken till att hans skötebarn (restaurangen är döpt efter Sandströms son) nu är till salu är att Andreas Sandström och familjen bor utomlands och de ständiga resorna börjar ta ut sin rätt.
– Det är den främsta orsaken och efter tio år känns det som att det är dags att göra något annat.
Både verksamheten och fastigheten är ute till försäljning och företagsmäklaren Håkan Backman, Svensk Företagsförmedling, berättar att det finns intresse både från svenskt och norskt håll.
– Jag har, få se nu, fem stycken intresserade. De vill i alla fall ha information. Sen får vi se hur intresserade de är av affär. Men intresse finns i alla fall, säger han.
Någon uppgift om vad verksamheten eller fastigheten är värderad till kan Håkan Backman inte dela med sig av.
– Det finns det inte, eller det får jag inte säga. Då förlorar jag uppdraget. (skratt)
Mest troligt blir det dock ingen affär förrän tidigast i januari eftersom fastighetsbildningen med de bostadsrätter som utgör Brf Vassiglaciären är aningen komplex.
– Men det kan hända att vi skriver avtal långt före, men tillträde kan mest troligt inte ske dessförinnan.
0980-669 93