I slutet av förrförra helgen gjorde några förbipasserande upptäckten när de färdades längs E45:an.
Älgtjuren var urtagen och har av allt att döma fällts under jakt, men av oklar anledning har den lämnats att ruttna vid vägkanten istället för att hängas, styckas och hamna i frysboxen. Inte ens filéer eller stekar har skurits ut.
Flera jägare som vi pratat med tror att skytten har dröjt så länge med att ta hand om köttet, eller sälja det hos en köttgrossist, att älgen har hunnit surna.
– I så fall är det ett hån mot oss som jagar för att äta kött. Varför skjuta en älg om man inte ska ta hand om köttet? säger en av traktens älgjägare som vill vara anonym.
Samtidigt är det många jaktlag som upplever ett dåligt år med lite älg.
På Wille Eliassons partiaffär i Karesuando känner man inte till att det ska ha kommit in någon sur älg på sistone.
– Det händer då och då, men jag kan inte minnas att det ska ha varit någon nu på ett tag, säger Kalle Eliasson.
Hur vanligt är det?
– Det är väldigt ovanligt.
Jägareförbundet i Norrbottens ordförande, Birgitta Isaksson i Kiruna, säger att det som hänt är "oacceptabelt". Sånt här agerande riskerar att ge jägarkåren dåligt rykte och jaktkritikerna vatten på sin kvarn.
– En riktig jägare visar respekt för det vilt man fällt, etik och moral är viktigt, man tar hand om viltet och man lämnar det inte att ruttna vid en vägkant. Ett fint djur som gått till spillo för att någon handskats vårdslöst med det. Helt oacceptabelt, säger hon.