– Det är någon som har uppmanat de som drabbas att kontakta oss, så många har skickat mail där det står i princip samma sak till oss. Under helgen så har det varit ungefär 60 anmälningar, säger Madeleine Hermansson, konsumentkontakt på Energimarknadsinspektionen.
De som hört av sig menar att priset baserar sig på felaktiga grunder eftersom det baseras på en timmes effektuttag de senaste tolv månaderna. Om det då skulle bli strömavbrott till exempel under vintern och inomhustemperaturen sjunker så går systemet på fullt för att återställa temperaturen när strömmen kommer tillbaka.
– Då får man en väldigt hög effekt den timmen som allt drar igång, och det har man då hävdat som en anledning till att de inte tycker att det är kostnadsriktigt, säger Madeleine Hermansson.
Energimarknadsinspektionen gör ingen skillnad på om det är en eller 60 personer som har hört av sig, de har redan öppnat ett tillsynsärende mot JBF där de ska se över kostnadsriktigheten.
– Alla tariffer ska vara skäliga och objektiva, de ska motsvara de kostnader som företaget har för att driva nätet. Jag kan inte säga något på förhand om det är kostnadsriktigt eller inte, det måste vi titta på, säger Madeleine Hermansson.
Hon känner inte till om det finns fler som räknar på det sättet som nu JBF tänker göra.
– Jag tror att det är mer vanligt att man använder fler värden. Det vanligaste är att man betalar efter vilken amperestorlek man har, säger Madeleine Hermansson.