I oktober lade public service-kommitén fram ett förslag som går ut på att radio- och tv-avgiften slopas och ersätts av en skatt. Det skulle betyda att Radiotjänst läggs ner och att 120 tjänster samt nästan lika många deltidstjänster i Kiruna försvinner.
När finansministern Magdalena Andersson besökte Kiruna förra veckan lyfte kommunen frågan.
– Vi påtalade att det är mycket möjligt att Radiotjänst kommer att läggas ner, och då förutsätter vi att det blir andra statliga jobb som täcker upp de arbetstillfällena, säger Kristina Zakrisson.
Vad fick ni för respons?– Hon är också medveten om att beslutet kan komma, men det är inte fattat ännu och hon förstår mycket väl och hon förstår framförallt budskapet om att vi måste bredda arbetsmarknaden så att man inte är allt för beroende av en enda stor arbetsgivare.
Kommunen har tittat på CSN och kameraövervakning som två potentiella områden som går att utveckla.
– Vi har lyft en del tips som vi har gett till regeringen, men vi har inte fått någon återkoppling ännu och jag tror att de har svårt att göra någonting innan beslutet är fattat, säger Kristina Zakrisson.
Hon menar att Kiruna är alldeles för beroende av en stor arbetsgivare.
– Även om man kan tycka att vi har låg arbetslöshet i Kiruna och att det inte borde vara något jätteproblem för oss så är det ett problem, därför att vi måste bredda arbetsmarknaden inte snäva av den ännu mer. Så det är oerhört viktigt att vi täcker upp de här arbetstillfällena och gärna får fler.
Centerpartiets Gunnar Selberg menar att kommunen inte gör tillräckligt för att rädda jobben.
– Att man i det här sammanhanget inte såg till att vi fick någon av de statliga myndigheterna som är utlokaliserade, det tycker jag är skandal. Där tycker jag att kommunen borde vara mycket tydligare i sina krav mot staten. Vi kan inte falla undan hela tiden och stå med mössan i hand och hoppas att vi ska få någonting, vi måste ställa krav, säger Gunnar Selberg.
– Det är en väldigt märklig kommentar från honom när han inte har en susning om vad vi har gjort för någonting, säger Kristina Zakrisson.
Ställer ni tillräckligt hårda krav?– Jag som är i kontakt med ministrarna vet ju vad jag har sagt och vilka diskussioner och vilka svar jag har fått, så ja, det tycker jag.