Han vill ha kvar lärarna

Kultur- och utbildningsnämndens ordförande, Roger Suup, (S), litar på att bedömningarna är korrekta och hoppas att de besvikna lärarna inte säger upp sig.

KIRUNA2016-11-24 08:00

Roger Suup är noga med att framhålla att kultur- och utbildningsförvaltningen har gjort ett seriöst förberedande arbete vad gäller Lärarlönelyftet. Han håller fram att kriterier och regler kommer uppifrån - från utbildningsdepartementet och Skolverket - och att de är kända för, och diskuterade med, de fackliga organisationerna. Lärarna har medverkat till bedömningarna genom självskattningar och han utgår från att de är korrekta.

– I det långa loppet brukar alla tjäna på att delar av gruppen får högre lön, säger han.

Kuriren frågar om Roger Suup vill jobba för en höjning av alla lärarnas löner.

– Både från förvaltningen och politiken i kultur- och utbildningsnämnden försöker vi framföra synpunkter till den yttersta tjänstemannaledningen och politiken att överväga en prioritering av lärarna inför nästa år.

Roger Suup har inte läst breven från lärarna i Vittangi. Det har däremot skolchef Simon Lindh, som berättar att han självklart ska svara. Varför de har valts bort vill han inte kommentera då det rör enskilda bedömningar. Han understryker att alla Kirunas lärare gör ett bra jobb.

– Men den enkla sanningen är den att 36 procent av Kiruna kommuns lärarkår har bedömts att i högre grad uppfylla Lärarlönelyftets kriterier.

De vill inte att de besvikna lärarna säger upp sig.

– Det vore en väldigt onödig och tråkig utveckling om det blev så, säger Roger Suup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om