Startade eget inom byggbranschen: "Ligger rätt i tiden"

Hon växte upp i en entreprenörsfamilj. Nu har hon själv startat eget. "Det har blivit tydligt att jag vill skapa någonting eget och driva det själv", säger Marie Wågberg och berättar att hon inspireras av sin farmor som arbetade i byggbranschen på 60-talet.

Marie Wågberg startade eget inom byggbranschen vid årsskiftet. "Den branschen ligger i tiden. Jag tror på det beslutet", säger hon.

Marie Wågberg startade eget inom byggbranschen vid årsskiftet. "Den branschen ligger i tiden. Jag tror på det beslutet", säger hon.

Foto: Pressbild

Kiruna2023-01-26 09:00

Marie Wågberg, som har arbetat med projektledning inom centrumutveckling i Kiruna, tycker om att ha många bollar i luften. En anledning till att hon valde att starta eget var att hon ofta tog ansvar för mer än sina egna arbetsuppgifter, berättar hon.

– Man är stöpt i formen att göra mer än man behöver. Jag har varit bra på att ta på mig uppgifter som inte ligger på mitt bord. Det har blivit tydligt att jag vill skapa någonting eget och driva det själv.

Hon fick höra från flera håll att hon skulle passa som egen företagare och gjorde till slut slag i saken. Bygg- och anläggningsbranschen var en självklarhet.

– Den branschen ligger i tiden. Jag tror på det beslutet, säger hon och tillägger att hon inspireras av sin familj och farmor.

– Jag är uppvuxen i en entreprenörsfamilj och min farmor är en stor förebild. Hon kom till Kiruna och slog sig in i byggbranschen. På 60-talet var det inte vanligt att en kvinna gjorde det.

Företaget Wågberg konsult ab, som registrerades i början av januari i år, ska stå på två ben. Förutom personaluthyrning inom bygg- och industriprojekt ska hon bedriva verksamhet med fokus på träning och hälsa.

– Jag har hållit på med funktionell träning sedan 2012 och ser en potential i den branschen. Tanken är att kunna hjälpa privatpersoner och företag att komma i gång med träning samt hälsofrämjande aktiviteter inom styrke och funktionell träning. Att hjälpa och pusha andra till att nå sina mål är någonting jag brinner för.

Hon duckar inte för utmaningar.

– Man har tagit sig an livets utmaningar. Jag är en ung mamma. Jag fick barn när jag var 17 år och pappan till barnet stack. Vägar är ofta inte spikraka och de har ofta utmaningar, men man måste tro att de går att lösa. Jag hittade dagboksanteckningar från när min son var liten där jag skrivit att när han var vuxen skulle jag ha eget företag. Nu har han fyllt 18 år.

Hur ser planerna ut inför framtiden?

– Visionen är att börja i egen regi, men att kunna vara tre, fyra personer så småningom, säger Marie Wågberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!