En retro godisbutik med jättekarameller, en is-simmerska med passion för kalla bad, ett akvarium och en flock silvertärnor som lekfullt seglar genom rummet. Årets sviter i Icehotel är lika fantasifulla och spektakulära som alltid. I fredags gick invigningen av årets Icehotel av stapeln.
I år blev Icehotel en svanen-märkt anläggning och arbetar konstant med hållbarhet. Nytt för i år är även har maten i sig blivit en attraktion.
– Vi satsar mycket på att utveckla vårt kulinariska erbjudande och vill göra maten i sig till en attraktion, på samma sätt som hotellet, norrsken, skoter och andra "bucket-list"-äventyr är reseanledningar i dag. Inom ramen för det anordnar vi ett antal gästspel och nästa blir en helg i champagnens tecken i samarbete med tillverkaren G.H. Mumm där vi bland annat erbjuder champagne-provning och ice afternoon tea, samt Champagne Makers Dinner med värd från tillverkaren, säger Beatrice Lind, pressansvarig på Icehotel.