Till vardags driver han restaurang Palladium i Kiruna men på senare tid har Ali Chahrour intresserat sig för att tävla med sina fantastiska och ibland något annorlunda pizzor. Det har blivit SM, EM, VM och flera andra tävlingar och nu senast var han med på den största av dem alla som hölls i Las Vegas.
Motståndet var stort och av de tusentals sökande var det 160 som fick vara med och tävla och bara 60 som var med i finalen. Ali kom trea.
– När de ropade ut mitt namn blev jag så glad att jag började gråta, säger Ali Chahrour, nyss hemkommen från USA.
Redan tidigare har pizzorna som Ali bakar varit något speciellt men allt eftersom förfinas de ytterligare. Nu blir det till att glömma capricciosa och vesuvio, åtminstone bakat på vanligt vis. Fokus blir på annorlunda pizzor och mer gourmetinriktat så som parmaskinka, renkött och fina ostar. Tävlingspizzan "Peace in the world" från Las Vegas var inget undantag.
Renfilé, aubergine, zucchini och cocktailtomater var det som fick fylla den lite ovanligt formade pizzan.
– Jag har provat alla ingredienserna tidigare och nu tänkte jag att jag satsar på en gourmetpizza, säger Ali Chahrour.
Knappt har Ali hunnit smälta det faktum att han kom på medaljplats i världens största pizzatävling. Medarbetarna hälsar honom välkommen tillbaka till Kiruna och gratulationerna formligen haglar över Ali när han stolt visar diplomet från tävlingen.
– Det känns mycket bra och jag är så glad över det här. Det här är värt mycket för mig, säger Ali Chahrour.