– Jag har fått information om att smittspridningen har nått boenden men vet inte särskilt vilka, säger han på tisdagskvällen.
Under eftermiddagen fick krisledningsnämnden, kommunstyrelsens arbetsutskott, en genomgång av läget från socialchefen Håkan Dahlqvist.
Selberg berättar att han fått många samtal och sms med frågor från anställda i omsorgen.
– Jag förstår att de känner en stark oro och de har all anledning att göra det. Vi är i en helt ny situation.
Socialförvaltningen jobbar nu med att utarbeta nya rutiner. Det ska inte heller längre vara brist på skyddsutrustning då en leverans med omkring tusen munskydd anlänt.
– För att skydda de äldre och de som arbetar med de äldre hade vi behövt göra mycket mer. Men det här är ingen kritik mot någon.
Anställda i hemtjänsten och omsorgen tycker att chefer och ansvariga sjuksköterskor inte tagit deras coronalarm på allvar. Hur ser du på det?
– Jag tror inte att man tagit lättvindigt på det, absolut inte. Däremot har man kanske stått inför en situation där man inte vet hur man ska göra. De äldre behöver hjälp med maten och att gå på toaletten samtidigt som vi inte har utrustning, det är som att man är i en mardröm.
Hur orolig är du?
– Jag är jätteorolig. Nu måste de boenden som inte har smitta snäppa upp säkerhetsnivån, samtidigt som smittan inte får spridas på boenden där den finns. Det kan ju vara dementa människor som vandrar omkring.
Vi har sökt Håkan Dahlqvist, utan att lyckas nå honom.