CSN utökar verksamheten i Kiruna

15 nya utredare ska anställas till kontoret i Kiruna. Rekryteringsprocessen ska inledas direkt.

Kiruna kommun2019-10-30 13:13

CSN:s kontor i Kiruna har de senaste 18 månaderna gått från att vara en renodlad callcenterverksamhet till att vara ett kontor som arbetar med handläggning och utredning av studiestöd, berättar Magnus Berndtsson, avdelningschef på CSN.

– Det har varit en kompetensutvecklingsresa. Nu ska vi anställa ytterligare 15 studiestödsutredare och en gruppchef, säger han.

Under onsdagen informerades personalen om utökningen av styrkan, från dagens 70 tillsvidaretjänster till 85.

Enligt Magnus Berndtsson är beslutet inte kopplat till Regeringens löfte om ersättningstjänster till Kiruna i samband med Radiotjänsts nedläggning.

– Det är ett helt eget beslut från CSN. Däremot försöker vi på största allvar fånga politikernas vilja att hela Sverige ska leva, och inte lägga fler tjänster i Stockholmsregionen. Vi har inom CSN nio utredningskontor på olika platser i landet.

Rekryteringen ska inledas direkt och Magnus Berndtsson tror att tjänsterna kan vara tillsatta under den tidiga våren.

– Det är svårt att säga exakt när, men en uppskattning är att de här personerna kan börja jobba under mars eller april. Vi försöker så långt det är möjligt lägga det samtidigt, eftersom det underlättar utbildningen.

De sökande bör enligt Magnus Berndtsson vara högskoleutbildade eller ha erfarenhet från liknande tjänster med utredande eller handläggande karaktär.

– Det är inte ett formellt krav med högskoleutbildning, utan arbetslivserfarenhet kan också räknas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!