Söket efter 88-åringen fortsätter - utan polisen

Polisen har avslutat sökandet efter den 88-årige mannen som försvunnit i Kiruna. Men MIssing People tillsammans med fjällräddningen fortsätter sökandet.
- Totalt är vi ungefär 15 personer tillsammans med fjällräddningen, säger Marie-Louise Lindh, Missing People i Norrbotten.

Kiruna. 2013-09-01 12:33

Anledningen till att polisen har gjort ett avbrott i sökandet är att man inte har någon informationom var mannen befann sig innan han försvann. Man kommer dock att följa upp ett tips som man fått under söndagen.

- Just nu fokuserar vi på lite bärområden. Det är svårt när man inte riktigt har en bild om vart man ska söka. Vi försöker tänka lite hur han har resonerat och kanske befinner han sig i bärskogen eftersom det ändå är bärtider, säger Marie-Louise Lindh.

Tidigare har polispatruller samt polishelikopter sökt efter mannen men inga av de styrkorna finns alltså kvar på platsen.

Missing people har haft hjälp av tre gyrokoptrar, en slags mindre helikopter. Under söndagen använde man sig utav en.

- Vi (Missing people) kör skallgång. Fjällräddningen har fyrhjulingar och sen har vi haft hjälp av en gyrokopter även i dag som har flugit här under förmiddagen i dag, säger Lindh.

Hur länge kommer ni att fortsätta söka?

- Vi kör på. Fördelen är ju att vi har frivilliga som vill söka i dag och då ska vi naturligtvis använda oss av den hjälpen som vi har. Vi har inte satt någon stopptid för när vi slutar söka i dag. Men vi återvänder ju till Luleå respektive Boden i dag, det gör vi definitivt, men när vi gör det vet jag inte, säger Marie-Louise Lindh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om