Karlskronas utspel: "De var värda en poäng"

Asplöven vann skotten mot serieledande Karlskrona med 34-23.Men de berömda marginalerna var inte på lagets sida.– Asplöven var värda en poäng, säger Karlskronas assisterande tränare Tobbe Karlsson.

FÖRLUST. Roland Kaspitz och hans Asplöven föll borta mot tabellettan Karlskrona.

Karlskrona2013-10-21 22:11

Efter en trög start på matchen från Asplövens sida hände något i mitten av den andra perioden. Fram tills dess hade Karlskrona dominerat händelserna på isen, tagit ledningen med 2–0 – och dessutom bränt ett straffslag.

Men när Gustav Björklund reducerade till 2–1 i powerplay var förvandlingen ett faktum. Asplöven blev direkt rappare, bättre och hungrigare. Man tog över totalt.

2–2 kom också innan mittperioden var över efter att Emil Lundberg fått gott om tid att sikta i slottet.

Känslan inför slutperioden var att Asplöven skulle bli det första laget att besegra Karlskrona hemma i Telenor Arena den här säsongen.

Tendensen höll också i sig. Pucken befann sig allt som oftast i Karlskronas försvarszon och när AHC fick läge att spela fem mot tre låg ledningsmålet för bortalaget i luften.

Det blev inte så. Istället serverades KHK:s Filip Cruseman ett friläge direkt från utvisningsbåset som han inte missade.

Trots underläget fortsatte AHC att trycka på, men närmare än Eetu Qvists stolpskott kom man inte. Skotten i slutperioden slutade 12–3 till Asplöven, totalt 34–23.

– Vi gör en bra bortamatch och det får vi ta med oss. Men vi petar inte in puckarna, säger backen Anders Grönlund som förra säsongen spelade i Karlskrona.

– Det var nervöst, men ett kärt återseende. Man gick nästan fel i gångarna.

Hur kommer det sig att ni lyfter er så markant efter ert första mål?

– Vi har ju haft några matcher där vi hämtat in underlägen och vi känner att vi är starka när vi väl får in en puck. Vi har ingen press på oss utan kan bara mala på.

– Sedan måste vi samtidigt veta att Karlskrona är ett bra lag.

Tränare Per Kenttä var upprörd över Karlskronas första mål som föregicks av en hög klubba i Tomas Wallgrens ansikte.

– 1–0 var ju assist till domaren Pehr Claesson. En solklar hög klubba. Istället för utvisning får vi ett mål i arslet.

Karlskrona–Asplöven 4–2(1–0, 1–2, 2–0)

Första perioden: 1–0 (18.53) Alexander Bergström (Filip Cruseman).

Andra perioden: 2–0 (1.38) Sergio Somma (Jimmy Andersson, Jonathan Pudas), 2–1 (8.25) Gustav Björklund (Eetu Qvist, Olov Lundqvist) spel fem mot fyra, 2–2 (19.52) Emil Lundberg (Jonas Berglund, Anders Grönlund).

Tredje perioden: 3–2 (3.12) Filip Cruseman (Pär Lindholm) spel fyra mot fem, 4–2 (19.59) Nicholas Angell.

Skott: 24–34 (10–7, 10–15, 4–12).

Utv, Karlskrona: 5x2.

Asplöven: 2x2, 1x10.

Domare: Pehr Claesson.

Publik: 3.288.